Skam den som ger sig...

Det är många punkter som är jättebra på barnens kindergarten. Lärarna är fantastiska, kamraterna är bra, stämningen är på topp, mysiga små byggnader med vi-känsla. 

Trots detta finns det alltid utrymme till förbättring. Det behövs fler klassrum, möbler, fungerande fläktar samt airconditon, materialförrådet skulle behöva ett upplyft, för att nämna något.

Det finns dock en punkt som irriterat mig i 2,5 år. Det är mellanmålet på förmiddagen. De äter inte frukost där utan har mellis vid 9.30 och det har många gånger bestått utav, Håll i dig, kakor! Japp, du läste rätt - kakor! Jag har fightats med ägarinnnan av skolan men hon ger sig inte. Vi gjorde en deal. Så ibland fick de små snittar gjorda utav vit formfranska med tonfisk imellan. Fortfarande inte bra men bättre än kakor.

Kakorna är en punkt som jag "forskat" lite i och det verkar helt normalt på thaiskolorna. Det är som en liten uppmuntran för barnen (hmm???!!!). Att de bara får en sockerchock och fungerar i 15 minuter tänker de inte på. Jag har pratat och pratat med dem men ändå serveras kakorna. 

Det jag ville komma framtill är att man aldrig ska ge upp.

Titta vad de nu serverar de små liven:


Från en dag till en annan. Vipps, så får de nu grönsaker, frukt, ägghalva och mjölk.


Skam den som ger sig.... 2,5 år :-)


Kommentarer
Postat av: Lotta & Leia

Japp du verkar onekligen ha nått fram med ditt tjat till slut, ser mycket bättre ut med en frukttallrik :-)

2010-05-05 @ 08:50:42
URL: http://lottaplott.blogspot.com
Postat av: Agnes

Kakor? Kakor?? Vad bra att dom äntligen lyssnat och tagit till sig. Tallriken ser ju mycket fräschare och nyttigare ut för de små barnen!

2010-05-05 @ 09:17:25
URL: http://agneslauedberg.blogspot.com/
Postat av: Amanda

Men hjälp! Menar du allvar att dom faktiskt fått kakor till mellanmål? Det var nog det värsta mellanmålet dom kunnat ge. Visst förstår jag att det går hem hos barnen men det finns ju mycket annat som barn gillar och som faktiskt är lite nyttigt med.



Sv. Det där med nattvaket är något som hänger löst. Vi vet inte hur länge vi kommer att ha kvar det. Han går ju framåt hela tiden så förhoppningsvis slipper vi det snart. Det ska bli så himla skönt! Det är grymt påfrestande att aldrig få vara själva. Sen Ludwig föddes har vi ju inte varit det, jag och M. Det sitter alltid någon hos Ludwig på kvällarna.



Dagis får man ta både på gott och ont. Jag har överseende med om han skulle lära sig lite hyss där, det får han så gärna göra. :)

2010-05-05 @ 09:52:29
URL: http://creyla.blogg.se/
Postat av: Therése

Ja, va säger man...kanske inte det bästa mellanmålet precis!!

Skönt att dom kommit på bättre tankar nu då iallafall...ser ju VÄLDIGT mycket bättre ut ;-)



Ja...usch det var inget vidare när min pojk tuppade av. Låg själv och vilade i soffan just då, och hörde bara en duns från köket!

Ropade på Filip, men han svarade inte...och jag kände direkt att nåt inte stämde.

Och när jag kommer ut i köket ligger han raklång på golvet, men vaknat till igen.

Blev bara svart sa han, så jag hjälpte honom till soffan där han återhämtade sig relativt snabbt.

Fick höra av läkarn att det kan bli så med väldig hög feber...men visst tycker man det är lite otäckt!



Ha en fin onsdag...Kram på dig!

2010-05-05 @ 10:33:56
URL: http://idafiliphugo.blogg.se/
Postat av: Johanna

Hej Sara! Jag vet inte om du har hört det, men jag praktiserar just nu på en resetidning och har fått i uppdrag att skriva om Thailand som ett oväntat sommarresmål. Jag nämnde att jag känner dig och då föreslog min chefredaktör att jag skulle göra en liten intervju med dig om var man kan resa någonstans på sommaren i Thailand. Är det något som du skulle kunna tänka dig att vara med på? Du kan väl mejla mig så fort du ser det här så jag vet om du är intresserad eller inte.



Kram Johanna

2010-05-05 @ 11:02:09
URL: http://cedersallad.blogg.se/
Postat av: Agnes

Svar: Oj, vad svårt! Hur skulle jag göra tro..? Jag har märkt att svart/vitt i barnrum är populärt! Tycker man att det blir en aning trist kan man alltid lägga till en färgklicka i form av detaljer. Limegrönt tycker jag passa jättebra till både flickor och pojkar!



Lite inspiration:

http://www.styleroom.se/album/9693

2010-05-05 @ 12:16:16
URL: http://agneslauedberg.blogspot.com/
Postat av: Sockenvägens Söta

Jamie Oliver skulle varit stolt över dig - bra jobbat!!! Kram

2010-05-05 @ 12:24:28
URL: http://lurans.blogg.se/
Postat av: Linda

Oj, kakor till mellanmål låter inte helt sunt, bra att du inte gav med dig. Här finns det ju många föräldrar som går i taket om dem får reda på att barnen fått en glass efter lunchen på fredagen:)



Vet inte riktigt hur man bloggar då man har en "gratisblogg", jag har ju en Wordpressblogg och till den kan jag ladda hem en gratisapp som jag använder då jag bloggar, finns även dom som kostar pengar men jag tycker trots allt den som är gratis fungerar bäst. Surfar du in som vanligt i safari eller vad det heter hos er och går den "vanliga" vägen då du ska blogga från iphonen nu?

Vet inte om dom har någon app som stöder blogg.se bloggar



Kram

2010-05-05 @ 14:24:33
URL: http://uppochnervandahuset.se
Postat av: Therese

Hej tjejen.. Tack så mycket, mår bättre efter att ha haft såå sjukt ont i magen i flera dagar, suck.. Hur mår DU? Härligt att det lönar sig att INTE ge med sig i vissa frågor, dagens ros till dig från mig!!! SKa ni komma hem till Sverige nåt i sommar? Kramar

2010-05-05 @ 15:11:34
URL: http://smastadensvardagsliv.blogspot.com/
Postat av: Maria

Vad härligt att dom ändrat sig!! Heja heja!!! ;-) Här i Sverige har dom ju slutat med allt vad socker heter på förskolorna. Dom får ju tom lätt mjölk och lätt margarin, vilket jag INTE tycker är bra för barn behöver lite fett!! Kram på dig

2010-05-05 @ 15:31:35
URL: http://cupcake.blogg.se/
Postat av: Tess

Heej Vännen

Uh...KAKOR? Hoppsan...=/ Tur att du inte gett upp! Man ska inte ge sig, det är rätt! Likadant här hemma, jag ger mig aldrig. Har alltid rätt. haha



Hoppas du har en fin dag!

KRAM

2010-05-05 @ 16:28:16
URL: http://tessbloggar.blogg.se/
Postat av: Louice

Nej usch, kakor, det är väl inte det bästa för barnen, även om jag kan tänka mig att dem tycker att det är gott. Vad skönt att dem äntligen har lyssnat! Enträgen vinner! =)

Det måste ju vara bättre för barnen att äta lite frukt och grönt istället.

Hoppas dagen varit bra!

Kram

2010-05-05 @ 19:43:25
URL: http://mrsfunkys.blogspot.com/
Postat av: Rebecca

Åh vad bra att du fortsäatte kämpa. Kakor till ellis på dagis, aldrigt hört förr och hade fått spel om de gjort det på vårt dagis. Grymt gjort av dig att få igenom din vilja för barnens skull och välmående.



Kram!

2010-05-05 @ 21:39:26
URL: http://www.cheeky.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
ass="nav">
RSS 2.0