Min mamma

Idag är det 3 månader sedan min mamma gick bort.
 
Det telefonsamtalet jag fick med beskedet om min mamma är det jobbigaste jag upplevt i mitt liv. Det var som på film. Allt gick i slowmotion och jag såg mig själv lägga mig ner på golvet och gråta som ett barn och säga "nej, inte min mamma, nej, nej, nej".

Det går inte en dag utan att jag tänker på dig mamma!
Jag älskar dig

kram Dotra

Hallonpaj & Gitarr hero


Sitter hemma hos min moster. "Hallonpaj med choklad" är inne i ugnen. Männen sitter och spelar Gitarr hero och jag skrattar gott. Moster leker med barnen och livet känns underbart.

Idag har vi haft kanonväder och jag har för första dagen sedan sverige ankomsten varit iförd kjol och topp!

Några foton blir det tyvärr inte idag heller. Min kära ögonsten (läs datorn) är i Göteborg.

Njut av dagen,

Kram Sara

Jag lever :)


Hej hej,

Vill bara berätta att jag har landat i Sverige och den sista veckan har spenderats i min mormor och morfars sommarstuga. Där finns det absolut ingen teckning så någon uppkoppling till internet har inte kunnat uppnås.

Just nu sitter jag hemma hos min far och är mätt och belåten. Min far har somnat i ena fåtöljen och i den andra sitter min man och sover. Så roliga är de :)

Jag hoppas att ni andra i detta avlånga land har bättre väder än oss. För här regnar det och är typ 13 grader varmt. Riktigt skitväder och jag fryser konstant hela tiden.

Jag hoppas att ni alla mår bra och njut av dagen!
Kram Sara

Kallfront


Så då var man hemma i kära Svedala igen och det är kallt som vanligt.

MEN igår fick jag mina efterlängtade jordgubbar och om en stund så blir det grillat.

Har en liten småtrött pojke i mitt knä som gråter och inte riktigt kommit in i dygnsrytmen ännu.

Skriver mer senare!

Kram

Ett erkännande

 

Jag är lite vidskeplig.Så imorse när den svarta katten sprang över vägen var det dags för spottning men mitt problem är att jag aldrig kommer ihåg om jag ska spotta över den vänstra eller högra axeln. Så det slutar alltid med 3 spott över vardera axel!

Så vad är vidskeplighet/skrock/ticks? För mig är det något som jag hörde under min uppväxt och själv tagit till mig. Min man kan bli galen på mig. Jag är själv inte medveten om mina små "ticks". Här kommer min bekännelse:


Jag måste spotta 3 ggr över båda axlarna om en svart katt korsar vägen
Jag kan inte gå under stegar
Jag kan absolut inte lägga nycklar på bordet
Jag kan inte ställa skor på bordet
Fälla upp ett paraply inomhus
Jag kan inte gå på brunnar 

Är du vidskeplig? 


Packhjälp från Eniro?Jag är vanligtvis bara i Sverige 1 gång om året och det under sommarmånaderna. Så några tjocka kläder äger inte jag. Jag äger 1 par jeans, 2 heltäckande skor, 0 jackor, 1 regnställ som jag inte vet varför jag ska packa ner eftersom mina barn inte äger några regnkläder eller gummistövlar. Det jag ville säga är att jag tycker det är fasligt tråkigt att packa. Ännu tråkigare blir det när jag inser att jag inte äger några varma kläder. Igår ringde min pappa och berättade att de hade 13 grader och regn! Det är ju svinkallt!

Något som även gör årets packning tuffare är att jag ena stunden är jätteglad för att få åka till Sverige och hälsa på familj och vänner. För att andra stunden bli oerhört ledsen för att min kära mamma inte kommer att vara där. Kidsens väskor är nu packade och jag skjuter nog min väska och mannens väska tills imorgon. Nä, jag packar inte hans väska. Bara kontrollerar den ;)

Kan man få packhjälp från Eniro?

Dax att packa


Skulle gärna sitta här en stund till och surfa runt bland mina favoritbloggar. Men jag måste nog ta och börja packa eftersom vi imorgon flyger till Sverige. Men det är ju så fruktansvärt tråkigt att packa. Sedan måste jag diska och städa och få huset i ett härligt skick då ett par thailändska kompisar ska bo i vårat hus medan vi är borta. 5 veckor utan aircondition på eller vädring skulle resultera i ett mögelhus, urk. Sedan är det säkrare i inbrottssyfte. Vore tråkigt att komma hem till ett tomt hus.

Barbapapa som godnattsagaAtt läsa "Lär dig räkna med Barbapapa" som en godnattsaga och du som föräldrer är trött och försöker hoppa över en sida. Detta är inte att rekommendera om du har en 4-åring som kan sina siffror. Jag försökte men blev uppläxad av min dotter som tog sig tiden att lära mig räkna 0-9 och även tog sig tiden att visa hur varje siffra ska skrivas. Tack vare detta så tog godnattsagan dubbelt så lång tid idag.

Kvartsamtal på förskolan


Hjälp, om 10 minuter ska jag åka och ha Parents-teacher meeting dvs kvartsamtal på kidsens skola.

Tess är nu lite över 4 år och Viktor 2 1/2 år och redan i denna tidiga ålder så får de en utvärdering OCH betyg.

Sist gick det jättebra bortsett från att dottern inte var så duktig på att visa respekt för de äldre. Svenska mått mätt så är det inga problem men här så är det superviktigt. Varje morgon och eftermiddag  ska man hälsa fint på sina lärare genom en wai. Det räcker inte med att säga hej. Tacka, niga och säg inte emot din lärare, typ. Jag kallar själv Tess min lilla vildunge så det brukar brista i thailändska mått. Det blir nog bra. Håll tummarna, fniss.

Keramikvas, ikea och inflyttningsfest

Gjorde ett snabbt stopp på en "keramik-gatuförsäljare". Letade en inflyttningspresent till en av våra anställda.
Hittade då bland annat dessa vaserna som jag inte kunde låta bli. 


Totalt 200 Baht dvs 40 kr :)

Hittade även en ungsform i vit keramik ifrån IKEA för 50 Baht dvs 10 kr :)

Inflyttningspresenten blev så här.

Vasen 100 Baht


Orkideerna 100 Baht

Totalt 200 Baht vilket jag personligen tycker är ett bra pris.

Inflyttningsfesten var en klassisk thaifest dvs whisky med soda och mat, mat, mat.
Tyvärr blir det inga bilder därifrån eftersom jag glömde minneskortet i datorn på jobbet.

Klippkort hos doktorn....

Så, nu mår jag mycket bättre. I går mådde jag verkligen inte bra. Fick återvända till doktorn eftersom jag fått feberfrossa, huvudvärk och ont i alla leder. Det visade sig att jag inte tålde antibiotikan (aldrig haft några problem tidigare). Så jag fick en annan antibiotika, dräneringen borttagen i armhålan och sedan det bästa - Lyckosprutan! Fråga mig inte vad det är men jag har fått den en gång tidigare. Då hade jag dengue feber och mådde riktigt dåligt. Ett par timmare efter sprutan så mår man mycket bättre. En riktig vitaminkick.

Idag mår jag strålande och armen känns bättre.

MEN

Stackars Viktor mår inte alls bra idag. Han har haft feber de senaste 2 dagarna och en otäck hosta. Så idag fick vi åka till barnkliniken. Där var det 1 timmes väntetid vilket är jättelång tid. Stackarn har fått luftrörskatarr och hela munnen/halsen är infekterad och det piper när han andas.  Tack och lov så var det inte Svin influensan. Alla symtomer stämde bortsett från att febern skulle varit betydligt högre.

Tur att jag gick och kollade honom idag eftersom vi åker till Sverige på tisdag. Inte så kul med en så lång flygresa om han är sjuk. Nu har han fått medicin så förhoppningsvis så är han pigg tills dess.

Regn, trolldeg och pärlor


Idag har det varit ett riktigt ruggväder hela dagen. Så förmiddagen spenderades inomhus.

Först gjorde jag och kidsen trolldeg. Här är mitt recept:

1 dl vatten
1 dl salt
2 dl mjöl (och en liten skvätt extra)
1 msk olja

Vill man så kan man ha i lite karamellfärg. Jag brukar inte ha det utan låter barnen måla trolldegen efter den har torkat.

Torkas i ugnen på 100 grader i 1 timme. Låt sedan vila i rumstempratur till dagen efter. (Eller så kan ni pröva som vi gör, lägg ut dem i den stekheta solen en eftermiddag).


Dagens första alster. Tess har satt pärlor i degen.

När trolldegen var slut så ville Tess göra pärlhalsbandDessa ska hon ge sina fröknar på kindergarden. Sista dagen för detta läsåret är på tisdag. Sedan börjar skolan igen den 31 augusti.Jag hoppas fröknarna kommer att bli glada.
Hockey skola för små barn


Läste en artikel i aftonbladet om att Victor Hedman är klar för Tampa, NHL.
Hans drömkontrakt är "bara" värt 83 miljoner kronor.

Förstår ni hur mycket pengar 83 miljoner kronor är?!?! Det är en j-la massa pengar.

Så nu ligger kidzen i hårdträning. Vare sig de vill eller inte ;)Ansiktslyft av bloggen


Vad tycker ni om mitt ansiktslyft? Det är väl inte så dåligt för en nybörjare på bloggen samt photoshop?!

Jag själv är faktiskt ganska nöjd. Men skam den som ger sig. Det finns mycket kvar innan den blir som jag vill.

Trevlig kväll alla glada!

Kram

Okey, nu har jag varit hos doktorn igen

Doktorn skällde ut mig för att jag gått så länge med knölarna (ja, det har kommit en till nu). De var jätteinfekterade och huden i hela armhålan var mörkröd. Han sa att det är ett under att jag inte fått infektionen i hela kroppen.

Nu är knölarna uppsprättade och dränering insatt och jag har ont så jag blir illamående. Ska dit de närmaste dagarna och lägga om kompressen.Så nu äter jag antibiotika och smärtstillande och barnen sitter framför TVn.

Måste berätta vad Tess sa. Både Tess och Viktor var med mig hos doktorn, då deras pappa är i Khao Lak och jobbar. När vi kom ut från doktorn frågade Tess om det gjorde ont. Jag svarade jätteont. Då säger hon: Ojdå mamma, men kan du bajsa?

Vaddå bajsa? Vad har det med min armhåla att göra? Någon som kan förklara den logiken för mig?


Tubkaek beach

Så här såg min eftermiddag ut igår.Hur såg eran ut??


Lite sommartävlingar

Vinn Babellfat i valfri färg!


Gå in på Furnish.etc om du vill delta i tävlingen :)----------------------------------


Lurans blogg
firar snart 1 år och detta firas med en tävling.
Lycka till!

Vem gör läxan med barnen?

Vi har ett dilemma. Vem ska göra thai-läxan med Tess???

Det är inte så svårt än så länge för det är "bara" att lära sig skriva deras bokstäver. Men det som gör det hela lite svårare är när läraren skriver ett meddelande på thai, som på bilden nedan. Bortsett från mina två barn så är det bara en till tjej som är 100% västerlänning dvs de andra skolbarnen är antingen 100% thailändare eller mixbarn dvs 50% thai- 50% västerlänning. Varken jag eller min man kan skriva/läsa thai.Är det någon som kan gissa vad det står på bilden nedan???


Ståplats på flyget - då reser du gratis!

Är detta ett seriöst förslag eller ett pr-trick av Ryanair??

Flygbolaget Ryanair vill ytterligare bygga på sin lågbudgetimage.

Gratis ståplatser är företagets nya idé för att kunna klämma in fler passagerare i flygplanen.

Lösningen är att ta bort de bakersta sätena i kabinen.

Skulle du kunna tänka dig flyga gratis med en ståplats-biljett??

Vill du veta mer gå in på Aftonbladet.se


Rea Rea Rea

Snart åker vi till Sverige och det innebär SHOPPING!!  I Krabi finns inga fina barnkläder! Allt är täckt utav nallebjörnar och ska vara så sött och pluttisnuttigt. Inte alls min stil. Så jag ser alltid framemot shoppingen under mitt Sverige besök.

Jag måste erkänna att jag tycker H&M är en mycket bra affär. Bra priser som följer modet och man kan använda kläderna en säsong och sedan skänka dem till klädinsamling utan att känna sig ruinerad.

Endel tycker det är tråkigt att köpa barnkläder på H&M, Lindex och KappAhl bara för att ALLA på dagis,förskolor, skolor har dessa kläder.

Det problemet har inte jag :) Här tycker alla att mina barn är jättefint klädda och undrar alltid vart jag köpt kläderna. Mina barn tycker det är kul att vara ensam om sina kläder dvs inga andra har dem.

Hittade lite på Rea på H&M online som jag funderar att inhandla:Önskar alla mina besökare en härlig kväll.
Själv ska jag och mannen snart ut och äta middag tillsammans.
Barnvakt ikväll :)

Bästa sättet att lära sig Photoshop


Det måste väl ändå vara att försöka sig fram?! Det anser iallafall jag. Jag kan inte sitta med en bok och följa anvisningarna. Jag frågar min man efter de mest användbara verktygen och sedan leker jag mig fram.
Det här är ett av mina första alster. 


Ja, jag vet, jag är på nivå 0. Men vänta bara. Jag blir nog bättre snart.

En lycklig lillebror


Idag tog jag mig en titt på Viktors skor och insåg att han inte äger några heltäckande skor. Han äger bara sandaler. Så vi åkte på en shoppingtur.

Så här kan man se ut när man fått nya skor på fötterna:

    

Efter shoppingrundan åkte vi hem till en kompis och de lekte i trädgården. Så nu är skorna inte vita längre.. de är inkletade med rödlera eftersom det spöregnade vid lunchtid.

Jon and Kate + 8
Nu ska jag bänka mig framför TVn för nu börjar en realityserie som jag brukar se. Det handlar om en enastående familjen som först fick tvillingflickor och bestämde sig för att försöka få 1 barn till. Men det slutade med 6-lingar. Så nu har de 8 barn och de försöker leva ett så vanligt liv som möjligt.

Jag blir varje dag jag ser programmet så imponerad av dessa föräldrar. Jag själv tycker det är fullt hus med 2 st!
Jag fattar verkligen inte hur de klarar av det!

Barnkalas


Idag har kidsen varit på barnkalas.


Först var vi på Pizza Company och åt pizza och sedan blev det glasstårta från Swensens som ligger vägg-i-vägg.


Viktor och Oy (som gör mitt liv så mycket enklare och hjälper mig med kidsen)

Därefter åkte vi alla ner till stranden där det fortsattes med lekar och bus. Det var mulet hela dagen dvs det perfekta vädret eftersom barnen annars inte ha kunnat leka nere vid strandkanten därför att skugga saknas.Tess med födelsedagsbarnet "Namfon" eller Isabella som hennes danska far kallar henne. Namfon är hennes thainamn. Våra barn har också thainamn. Mer om det en annan dag.Knöl, häxtant och kinesiska örtklistermärken


Knölen sprack!

Ibland är ord bättre än bilder....
Urk, blärk, blää, gräsligt, äckligt, smärtsamt, varigt, blodigt och jädrans ont.

Hoppas att alla där borta i det avlånga landet får underbart sommarväder i helgen!

Kram till dig från mig
Sara


Mamma och halsband

Min mamma använde alltid halsband.

Varje gång jag träffade henne så bar hon ett nytt halsband. Jag själv har aldrig varit någon halsbandsmänniska men nu när mamma gick bort så tog jag med mig hennes halsband. Så nu har jag faktiskt börjat använda dem (när jag kommer ihåg att ta på mig ett).

När jag var inne på en nyfunnen väns blogg och såg den här tävlingen så blev jag varm i kroppen. Vilket fint minne av mamma. Ett halsband med hennes namn :) Så håll tummarna för att jag kommer att bli den lyckliga vinnaren :)Om du vill vara med och tävla (och vinna detta fina halsband åt mig *blink*) så klicka gå in på Fyra Årstider. Smycket kommer ifrån SysterYsterLandström

Synden straffar sig själv....

Imorse kom Viktor in och väckte mig (som alltid) och jag hade inte alls lust att kliva upp (som alltid). Han drog och slet i mig men jag låtsades sova. Han kom och han gick, han drog i min arm, han försökte på alla sätt och vis att väcka mig men jag låtsades vidare.

Det skulle jag nog inte ha gjort, för till slut så klättrar han upp och sätter sig mellan oss på kudden och jag känner hur det börjar lukta bajs i hela sovrummet. Han hade tagit av sig blöjan och varit så duktig och gjort sina behov på pottan men sedan behövde han min hjälp med torkningen. Stackars pojk. Jag fick jättedåligt samvete och nu behöver jag bädda rent i sängen.92 cm lång lillebror


Jiippiii Lillebror har blivit 92 cm!!


Det är en glädjande nyhet för det innebär att Lillebror kan följa med Storasyster på alla barn-åk-attraktionernaLiseberg.

I år har det även ett tillskott bland barnkarusellerna - Rabalder. Det kommer nog bli barnens nya favorit. Jag är glad att jag inte kommer att gå på Liseberg själv med barnen för jag skulle kräkas efter 1 karusell. Jag agera klädhängare/dryckhållare/toabesöksexperten när vi är där.

Tess gav alla sina nappar till Lisebergskaninen förra året och hon fick ett fint diplom som hon är jättestolt över. Nu försöker hon få Lillebror att sluta med nappen så han oxå kan ge sina till Lisebergskaninen
.

Han är inte alls förtjust i den idéen.

Ska du till Liseberg i sommar??

Nytt läkarbesök

Imorse skulle jag åka tillbaks till doktorn men det kändes inte rätt. När jag googlar runt och pratar med vänner så säger alla- ta inte hål på knölen!

Så idag åkte jag och en kompis till ett annat ställe. En bit ut i bushen, till en tant som inte är leg. doktor men lokalbefolkningen brukar gå till henne. Där fick jag helt andra besked. Sluta med antibiotikan och ta inte hål på knölen! Så värmde hon upp något som liknade ett klistermärke med hjälp utav en tändare och satte det i min armhåla. Detta ska vara där i 4 dagar och sedan ska knölen vara borta. Jag fick inte dricka alkohol, äta durian (gör inget eftersom jag är emot denna frukt redan) eller räkor eller squid. Alkoholen och durian förstår jag för durian höjer kroppstemperaturen och äter man förmycket kan man få feber. Likaså kombinationen durian och alkohol kan leda till gäsning i magen. Det förekommer faktiskt dödsfall varje år pga detta men då krävs en stor konsumtion av båda parter.

Så nu sitter jag här med ett kinesiskt ört klistemärke i armhålan
och har ondare än tidigare och svullnaden blir större och större.
  

Jag vill verkligen ha en väggtext ;)
"Jag är med och tävlar hos Creyla om en valfri väggdekor från Unik Dekor.
Var med och tävla HÄR du också."

Mina gamla hemsidor

Hittade mina gamla hemsidor som jag var aktiv med under graviditeten med dottern. Sedan fortsatte det och höll på framtill lillebror kom. Då försvann min tid, hahaha. Här kommer iallafall några glimtar:

       
Så här kan det se ut när man är ute och promenera. Helt plötsligt lyfter de upp
ditt barn och knäpper ett familjekort?!!? Jag har aldrig träffat dessa människor
tidigare.

LäkarbesökImorse var jag hos doktorn. Jag har en sådan fruktansvärd smärta i armhålan och en stor knöl som inte vill ge med sig. Tror jag är inne på dag nr 5 och den vill inte lägga sig. Tvärtom, det blir bara värre och värre.

Så imorse bar det av till en klinik. Väl där så pratar ingen engelska men jag lyckades med min knaggliga thai. Fick antibiotika och imorgon ska jag tillbaks och de ska skära upp den och tömma ut innehållet. Blärk. Urk. Vad äckligt.

Jag kan tyvärr inte berätta vad som har hänt för jag fattar inga medicinska termer på thai,haha. Håll tummarna för mig imorgon. Jag funderar eventuellt på att ta med en thailändare som kan översätta. Vore kanske bra att veta vad som orsakat knutan så man kan undvika det i framtiden.

Har läst lite på internet. Det kan vara inflamation i lymfkörtel, inflamation i en hårsäck, ett litet sår som infekterats pga en gammal och dålig rakhyvel (kan mycket väl vara boven i dramat hemma hos mig...). Det enda jag vill är att få bort smärtan och knölen. Sedan är jag glad igen.

RSS 2.0