Test

Hej, sitter i bilen på väg till Phuket. Jag och maken ska på vår årliga hälsoundersökning som ingår i vår försäkring. Blev lite paff eftersom det äntligen verkar fungera att blogga från min ipone. Njut av dagen!

Ändringar på husets layoutNär vi träffade Husprojektägaren för första gången var han VÄLDIGT tydlig och talade om att huset ni köper ser ut så här och inga ändringar kan göras. Okej, okej sa jag. Jag är jättenöjd med layouten och kommer inte göra några ändringar. Bara små ändringar så som kakel, golv och väggfärger.

3 månader senare...

Stackars Husprojektägaren...

* Nu har jag ändrat från 1 fönster till 2 fönster i köket.

*Samt orginalfönstret har jag halverat i storlek.

* I vardagsrummet har jag ändrat från golvfönster till vanliga fönster.

* Entrédörren har jag flyttat ut 2 meter. Det fanns ingen hall förrut.

* Den gemensamma toaletten på ovanvåningen har nu flyttat in i vårat sovrum efter att ha flyttat en vägg.

* Dörren till gästrummet har jag flyttat från vänster sida till höger sida på väggen.

* Balkongen på vårat sovrum har jag gjort om till en walk-in-closet.

Det var nog det hela :-)

Det var väl inte så många ändringar....hihihi.


"Klassfoto"

Här kommer en bild tagen av kidsens fröken. Sötfisarna som ser lite roliga ut :)


På bilden saknas det några barn. Ska jag vara ärlig så vet jag inte exakt hur många som går på kindergarten just nu. Några thailändska barn slutade vid det thailändska nyåret i April. För att börja på en vanlig thaiskola. I september brukar de komma fler elever då det nya läsåret börjar på våran skola. Idag tror de är runt 15 barn i åldrarna 3 - 5 år. På hela skolan är det runt 40 elever.

Det är en salig blandning av nationaliteter. Tess och Viktor är de enda 100% västerländska barnen. Resten är antingen 100% Thai eller mix Falang - Thai dvs en av föräldrarna är thai och den andra västerländsk.

Visst är de söta i sina uniformer?!


Lågsäsong, lågsäsong

Godmorgon i stugan,

Det är så kul att öppna mailen på morgonen och finna så många kommentarer från mina goa vänner. Tack! Det som är ännu roligare är att så många nya har hittat hit. Jag hoppas att ni kommer att trivas och stanna kvar?!

Jag fick en härlig start på dagen. Jag vaknade utav mig själv dvs före barnen (det händer ungefär 1 gång i kvartalet, eftersom jag inte är någon morgonmänniska).

Barnen åt sin frukost utan att jag behövde tjata. I bilen sjöng barnen i kör till barnmusiken och de skuttade glatt in på kindergarten.

Kaffemaskinen fungerade som den skulle dvs jag tryckte på "On" och kaffet kom :-)

Jag hoppas dagen fortsätter lika bra!♦♦♦♦♦♦

Nu sitter jag och surfar och funderar vad jag ska göra med dagen. Det är stendött på restaurangen så arbetsmässigt så har jag inget att göra. Det är verkligen lågsäsong här nu. Gatorna är tomma och tillika stränderna. OM du vill känna dig som "Robinson" så ska du komma hit NU!

Lågsäsongen är en riktigt bra period att åka till Thailand. Varför? Jo..
* Du kan hitta billiga flygbiljetter.
* Kanonpriser på hotellen.
* Det är lite turister.
* Vädret är faktiskt bra större delen av sommaren (bortsett från September, men september är ju inte sommaren heller,hehe). Om det regnar så är regnet varmt :-)
* Lokalbefolkningen har mer tid för dig = bra service
* Restauranger har ofta rabatterbjudanden.
* Organiserade utflykter har ofta sommarerbjudanden.

Ja, listan kan göras lång.

Nä, nu ska jag ta en bloggrunda och sedan får vi se vad dagen har att erbjuda.
Paul Frank iphone

Måste ju bara visa vilket fynd jag gjorde igår.

Hittade mitt efterlängtade Paul Frank fodral till min iphone.Ungefär 36 kronor :)

(Anna, vill du ha ett sånt så kan jag köpa det till dig???)


Patong beach


Hej alla glada,

Tusen tack för alla tips på kalla såser!! Superkul att så många gav mig tips. Alla verkar även vara mycket enkla att göra, vilket passar mig perfekt :)

Igår blev det en bloggfri dag. Jag och Maken var inne i Krabi och kollade på kök och käkade lunch tillsammans. Därefter hade vi ett föräldrarmöte med skolan. Fast utan skolan :) Vi är ett gäng föräldrar som vill förbättra skolans utseende och försöka få fler elever. Det första vi ska göra är att arrangera en lördagsaktivitet med föräldrar och de äldre eleverna där vi ska måla om klassrummen samt installera fler fläktar och möbler.

Idag har jag använt större förmiddagen åt att försöka installera en printer. Jag blir tokig när elektroniska apparater inte fungerar som de ska. Jag tycker det borde finnas en lag som säger att det ska räcka med att plugga in kontakten och tycka på "On" och sedan ska det bara fungera.

Nu är det lunchdax. Därefter ska jag och en av min thaipersonal åka in till Krabi och se om vi kan få en köksoffert från ett företag.

Vi har ännu inte hört något från banken gällande huset. Rödskjortornas vandalisering gjorde att bankerna stängde i nästan 1 vecka. "Min" bank fick 7 bankkontor försatt i brand.

Idag bjuder jag bå en bild som jag tog i Patong när vi var där med restaurangpersonalen. Jag personligen gillar inte Patong beach men bilden blev vacker :) Jag tog bilden ifrån bilen. Maken stannade till snabbt och jag upp fort som attan med kameran medan bilarna tutade bakom oss :)
--------
PS. Jo Linda, båda mina barn pratar flytande thailändska, engelska och svenska. Min Make är svensk så hemma pratar vi bara svenska. Engelska och thailändska är det som gäller på skolan. DS


Efter regn...

.... kommer solsken.

Det slutade regna igår så vi kunde grilla. Så gott, så gott. Det jag saknar ifrån Sverige är alla goda kalla såser som finns att köpa. Jag lyckades iallafall fixa en hyffsad god kall sås själv igår. Har ni några bra recept på egna kalla creme fraiche såser så får ni gärna hojta till!!

Så här söt såg min Make ut sist vi grillade. Nu har vi "importerat" en grilltändare från Sverige så nu behöver han inte kämpa så mycket längre :-)Det roliga med bilden är att jag har en exakt likadan på min morfar som jag tog för något år sedan. Tyvärr lyckas jag inte hitta kortet. Det verkar gå i släkten ;)

Nu blir det kaffe och sedan simskolan.

Kram


Moppetaxi

Godmorgon, godmorgon,

Här regnar det idag så det blev ingen simskola. De har flyttat den till imorgon istället. Kidsen blev ledsna men det är inget att göra åt det. Själv sitter jag fortfarande i myskläderna och klockan är halv elva på förmiddagen. Skulle jag få bestämma så hade jag kurrat upp i soffan under filten och ätit godis och titta på film hela dagen. Men det funkar inte riktigt så när man har två små busfrön med myror i brallan :-)

♦♦♦♦♦♦

Jag var lite snäll mot min Make imorse. Jag gav han frukost på sängen med stängd dörr. Det är lyx här hemma :-)
♦♦♦♦♦♦

De flesta som varit i Thailand har någon gång åkt en moppetaxi. Det är en moppe med sidovagn där passagerarna sitter. En smart liten uppfinning.

Så här kan de se ut när lokalbefolkningen använder dem:Ser ni pojken som sitter och gungar?!!Det tar nog ganska många år fören thailändarna är där vi är idag, när det gäller säkerheten i trafiken.

Hoppas du får en härlig lördag!

Kram
Lätt att göra mig glad...

Det finns många onda människor här i världen och det är lätt att man fokuserar på dessa. Idag vill jag fokusera på alla godhjärtade människor.

Idag vill jag lyfta fram Christine!

Christine hittade till min blogg utav en slump, när hon letade information om Aonang. Hon läste om mitt STORA chokladproblem. Nu har hon löst det :-)Tack rar Christine!!!

Den var verkligen god :-)

Idag ska jag till thaiskolan igen. Igår hade vi prov. Jag borde känna mig jättenöjd eftersom jag bara hade 1 fel MEN felet var ett riktigt slarvfel, vilket stör mig. Snart är jag färdig med grundkursen på 20 timmar. Jag ska direkt fortsätta på nästa kurs, även om jag kommer att bli hårlös pga frustrationen och svårigheten med alla deras regler och toner. Skam den som ger sig!

Kram och trevlig fredag!


Pussel-lärare

Idag slog det mig. Min dotter börjar bli en stor tjej. Jag betalade skolavgiften för nästa termin, som startar den sista augusti. Då ska Tess börja 1 klass!! Helt otroligt!! Min lilla tjej. Det blir inte så dramatiskt. Hon flyttar till klassrummet brevid kindergarten samt att hon får en annan skoluniform. Tess vill gärna gå i årskurs 1 för då vet hon att hon är en stor tjej MEN samtidigt vill hon inte byta fröken. Som det ser ut idag så blir de hela 4 stycken i årskurs 1. Det kallar jag en liten klass! 


Tess och Viktor pratar ofta om vad de ska bli när de blir stora. Just nu ska Viktor bli Pussel-lärare och Tess ska bli häst-lärarinna och lära barnen sitta rätt på hästen. Till saken hör att Tess har ridit 1 gång och då i cirka 3 minuter-hehehe.

Tidigare skulle Tess bli chaufför och köra pappas ena pickup-bil på dykcentret. Viktor skulle då bli som sin thailärare för hon är så liten och Viktor är minst i sin klass.

Vad ska ditt barn bli när de blir stor??


Bangkok

 
(bilder lånade från thailändska nyhetssidor)

Vet inte riktigt vad jag ska skriva. Inombords är jag mycket arg och ledsen. Rödskjortorna som är kvar är onda människor!

Igår på dagen så gick rödskjortornas ledare ut och sa att "de ger upp" och ledaren bad alla återvända till sina hem. Allt gick väldigt lugnt och smidigt. Rödskjortorna lämnade sina områden och man trodde att allt var lugnt. Det var lugnet före stormen!

Från att vara rödskjortor som demostrerar så vändes allt till vrede och idag klassas de som terrorister. Hur man kan sätta eld på byggnader är för mig obegripligt. CentralWorld som är ett landmärke i Bangkok har nu kollapsat. Det stora shoppingcentret sattes i eld runt 15.00 på eftermiddagen men brandkåren kunde inte komma fram till platsen pga eldstrid. Det var inte förens efter utegångsförbudet infördes kl.20.00 som brandkåren kom fram. Då var det försent.

Ni som är på semster här i söder eller ska åka ska INTE känna er rädda!! Vi har INGA som helst problem här nere. Allt är som vanligt. Solen skiner, männsikorna ler, gatorna är rena och fina.

Önskar er alla en fin torsdag,


Att föda barn i Thailand

Det är många som frågar mig om jag åkte till Sverige för att föda barnen. Svaret är Nej. Båda våra små busfrön är födda i Thailand men inte i Aonang, där jag bor. Vi pendlade till Phuket varje gång det var dags för en undersökning.

Följdfrågan är då alltid "Men ojdå, hur är det att föda barn här??" Tja, brukar jag säga. Jag har ju inget att jämföra med. Jag har bara positiva minnen ifrån mina graviditeter och sjukhusbesök. Visst, man får inte alls lika mycket information och det finns inga föräldrargrupper eller möten där man lär sig om andning, barnet, förlossningsstadium osv.

Jag valde att läsa mycket på internet och min läkare var alltid villig att svara på mina frågor. Ibland tyckte han att mina frågor var konstiga. Kommer särskilt ihåg mina funderingar om själva förlossningen. Jag ställde många frågor och bla en fråga var hur jag skulle andas. Jag frågade om de hade några "kurser" för blivande mamma. Då skrattade han och sa- "Sara, jag lovar att kroppen kommer att fixa det här. När du ska krysta så kryster du. När du ska andas så andas du.Kroppen kommer att säga ifrån". Så enkelt var det. Vi fick iallafall en rundvandring till förlossningssalen. Han öppnade dörren, pekade in och sa "Här föder du ditt barn". Hahaha, så rak på sak.

Det som skiljer sig mycket ifrån Sverige är att jag hade samma doktor under hela min graviditet och det var även han som ringdes in när jag skulle föda. Att det skedde efter hans arbetspass var slut spelade ingen roll. Han var där på 5 minuter. Det kallar jag service!

Här ser ni lilla Tess 1 dag gammal. Bilden visar hur man badar sitt barn. Det var mitt första och det enda tips jag fick från sjukhuset.


Något mer som var lite småroligt. Man fick be att få ha sitt barn på sitt rum. Sa man inte till så kom de på kvällen och hämtade bebisen, så att man skulle få sova ostört på natten. Hmm??? Sova ostört på natten?? Har man väntat 9 månader på sitt underverk så vill man väl ha henne brevid sig dygnet runt?!

Servicen var fenomenal. Nästan så bra att jag ville låsa dörren så man fick vara för sig själv en stund. 

Den enda nackdelen (när Tess föddes) var att sängen var så fruktansvärt hård. Så hård att jag fick ont i ryggen och jag har aldrig ont i ryggen. Läkaren påstod att det inte är ovanligt under en förlossning att ryggen kan få sig en knäck. Nä, det köpte jag inte. Jag bytte sovplats med Maken. Jag sov på soffan och han fick sova i sjukhusssängen. Ni ska bara veta hur chockade sjuksköterskorna blev när de fann Maken i sängen på morgonen. hahaha.

Till nästa förlossning hade jag bett om en mjukare madrass. Det fick jag och allt var perfekt. Maken tog med sig datorn och hela säsongen med "Bonde söker Fru" (mamma hade spelat in det åt mig). Samt att han stack till pizzerian runt hörnet och köpte pizza. Sedan låg vi tillsammans i den trånga sjukhussängen och tittade på TV, käka pizza och slängde kärleksfulla blickar på lille Viktor som då låg brevid oss i en liten egen säng. 

Så kontentan av det hela - Inga problem att föda barn i Thailand :-)

Vet inte vart jag fick det här inlägget ifrån. Skulle egentligen bara släcka ner datorn för kvällen och så råkade jag ramla in och se bilden på Tess när hon badades.

Godnatt kram
Sara

"Detta är dagen D"

Så lyder första rubriken på Aftonbladet.se idag, följt med denna bild.Det första jag gjorde i morse var att sätta på CNN och "Breaking News" för idag var vad som sker i Bangkok. Förhandlingarna inatt led inte till något så idag är det dagen D. Rödskjortorna ska ut från Bangkoks gator som de occuperat de senaste 6 veckorna.

Det är en tråkig dag där många kommer att mista sina liv. Att ta till våld är alltid den sista utvägen och det verkar verkligen som att detta är sista utvägen i det här fallet. Jag hoppas att denna dag kommer att gå så bra som möjligt och att under morgondagen har Bangkoks gator lämnats öde och den normala vardagen kan återtas.

Jag själv har inte märkt av något av det som händer i Bangkok, under hela den här perioden. Det är bara en sak som man inte ser - INGEN använder röda tröjor. Man vill inte bli förknippad med rödskjortorna!


XXXbollar och drömmar

Sitter här på kontoret och gör inte mycket annat än surfar rundor. Får absolut ingenting gjort.

Dagen började inte riktigt så bra. Jag drömde inatt om min älskade mamma och vaknade glad i hågen. Hoppade in i duschen och tänkte att idag ska jag ringa mamma. Klev ur duschen och gick till garderoben och det var då det slog mig. Jag kan inte ringa mamma! Mamma lever inte längre!!

Behöver jag skriva att jag blev jätteledsen? Tårarna strömmade ner för kinderna och min kära dotter var snabbt framme och kramade om mig och frågade varför jag grät och hon fyllde snabbt på sin mening med Tänker du på mormor?

Hon sprang iväg och hämtade en teckning från skolväskan och gav den till mig och sa att den kunde jag få så kunde jag ge den till mormor i himlen. Sedan ändrade hon sig och sa att det gick ju inte. Så då tyckte hon att vi kunde skicka den till Bosse och han kanske kunde ge den till mormor.

Nä, nu ska jag inte sitta här och deppa ihop.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Igår efter att jag hämtat barnen på kindergarten så chockade jag dem och frågade om vi skulle baka negerbollar chokladbollar.De blev supergoda :-) Har inte bakat negerbollar chokladbollar på flera år. Sist Tess gjorde det var faktiskt med mormor för 2 år sedan och hon kom ihåg det.

Nu måste jag fråga dig. Säger du Negerbollar eller Chokladbollar?? Jag har alltid sagt negerbollar och kommer nog alltid att säga negerbollar. Jag är inte rasist för det!!

♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Idag ska vi ha det årliga mötet på skolan. Ägarinnnan kommer dit och ska berätta vad hennes planer för nästa läsår är. Hon kommer att ge oss guld och gröna skogar i dag men det kommer aldrig att hända i verkligheten. En mer opålitlig människa får man leta efter. Vet inte vad det är för fel på henne. Hon kan bara inte hålla det hon lovar. Hon är en mycket trevlig kvinna, säkert väldigt duktig lärarinna med bra bakgrund osv men det hjälper inte. Jag har tappat respekten för henne, tyvärr.

Jag ska ändå dit och visa mitt stöd och bita mig i tungan för att inte säga något dumt. Jag är värdelös på att hålla tyst. Det hoppar grodor ur munnen på mig som jag ofta får äta upp senare. Idag ska jag sätta tejp för munnnen :-)

Nu ska jag gå äta lunch!

Önskar alla en härlig tisdag,

Marabou Polka

Vet ni vad. Ibland tycker jag att ni bloggar är taskiga.

Den senaste veckan har det varit väldans tjat om den där f-rbaskade Marabou Polka.


Jag tycker det är väldigt otänksamt att lägga upp kommentar efter kommentar om hur oftantligt god den är och hur en ruta slutar med att hela förpackningen äts upp.

JAG VILL OXÅ ÄTA MARABOU POLKA!!!

Eftersom jag har xxxxx mil ifrån närmsta affär så har jag inte personligen lyckats varken få smaka den eller fotografera den så jag fick googla fram en bild. Så ja, bilden är lånad från mediabanken.se.

Kram från en godissugen Sara


Söndag 16 april

Igår var det en bloggfri dag. Maken åkte tidigt på morgonen till Phuket och kommer inte hem förens i kväll. Jag fick tidigt på dagen ont i huvudet som sedan sakta men säkert övergick till migrän. Jag lyckades dock köra barnen till simskolan och hem och göra lunch. Sedan gick Tess in till grannflickan (som även var här hela förmiddagen) och lekte på eftermiddagen.

Viktor och jag sov middag tillsammans men det hjälpte inte mot migränen. Så när Tess kom hem vid 5-tiden så blev det TV för dem och en mycket enkel middag som de själva så snällt åt i sällskap av TVn. De var snälla som lamm och lät mig ligga i mitt mörka rum. De kom bara in emellanåt för att visa mig något eller fråga hur jag mådde.

Att det även var lördag brukar hjälpa deras "snällhet" mot sin mor. För lördagar är det godisdag OM man varit snäll och lyssnat på sin mor. Ett tecken på att jag inte mådde bra var att jag lät dem äta upp mina sista Dumle kolor!


Min princessa och Spiderman-kille

Idag mår jag bra igen. Tess är hos grannen och leker. Viktor sitter brevid mig och leker med playdough. Vi borde sätta oss i bilen och åka och handla mat. Det ekar i kylskåpet. Men hur kul är det att åka och handla? Inte alls!

Vi får se hur dagen fortlöper sig. Jag återkommer lite senare idag.

kram från ett varmt Aonang!


Strumpornas återkomst

Jag trodde för ett tag att Viktor hade glömt bort sina strumpor. Han har inte använt strumpor på flera veckor.

Tji fick jag. Så här såg han ut när jag hämtade honom iförrgår på förskolan. Jag visste inte ens att han lagt ner ett par i väskan.


Att det just nu är 35 grader varmt här verkar inte påverka Viktors strumpbeslut...

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Idag är det fredag och jag sitter och väntar på att min revisor ska ringa. Ringer hon så är det possitivt för då ska vi in till banken i Krabi och signera lite papper. Därefter är det förhoppningsvis bara en dryg veckas väntan kvar för att få beskedet från huvudkontoret i Bangkok.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

På tal om Bangkok. Just nu är det ingen vacker syn däruppe. Vet inte vart jag ska börja berätta om kaoset och det tråkiga våld som nu brytit ut. Vet bara att det kommer att bli mycket värre förens ljuset i tunneln syns. De kommer aldrig att lösa detta utan våld, tyvärr. Rödskjortorna kommer inte att flytta på sig.

Vi här nere märker som tur väl inte av något. Bara det vi ser och läser om på nyheterna. Här går livet vidare som vanligt. Solen skiner, fåglarna kvittrar och jag är hungrig då jag slarvade med frukosten.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Ikväll blir det skolbänken och sedan ska jag ut och träffa min Oxford-väninna och dricka en eller två öl. Fler blir det inte, då blir jag bakis imorgon.

Trevlig fredag,
KramTess funderar

När Tess fick katten (och Viktor oxå givetvis) så var Maken snabb med att berätta att kattungen kanske inte kommer att överleva då hon var så mager. Maken sa att den första veckan är kritisk och bli inte ledsen om hon dör.

Tess undrade vad vi skulle göra om med katten om den dog. Jag sa att då får vi begrava henne dvs gräva en grop i marken och lägga över jorden igen.

Då frågade Tess om vi gjorde samma sak med mormor, vilket jag sa att vi gjorde.

Hon tänkte en stund och sedan frågar hon:

-Men om ni grävde ner mormor i marken hur kom hon då upp till himlen??
Är det det som är "magic"??
Kattregler för barnen

Katten heter nu Candy och barnen har fått
några viktiga regler att följa:


• Man får inte sitta på Candy.

• Man får inte dra Candy i svansen.

• Candy ska vara en utomhus katt.

• Candy får inte vara inomhus.

När barnen gått och lagt sig....


Läkarbesök

Det blev en tur till farbror doktorn igår med båda kidsen. De har fått någon form av hudinfektion som sedan har övergått till svamp på Tess båda knän.

Det är skrämmande vad fort ett litet, litet sår kan bli så stort och infekterat. Bara på någon dag. Bakterierna verkligen älska det här klimatet.

Att just Tess & Viktor råkar ut för detta verkar heller inte så konstigt. Inte med tanke på hur många som alltid är på och pillar och rör på dem. Thailändarna kan verkligen inte hålla händerna borta från dem och ska alltid nypa dem i kinderna och "näspussas". Thailändarna pussar inte barnen som vi gör med munnen. De sniffar/luktar på dem.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Idag ska jag sitta med bokföringen för restaurangen på förmiddagen. För att sedan kunna spendera eftermiddagen med min thailäxa samt gå igenom gårdagens lektion. Tempot är högt så det krävs att jag läser mycket mellan lektionerna.

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥Blev lite sugen på att hänga med på Makens Phi Phi tur imorgon. Det går dock inte imorgon då jag ska till skolbänken. Det är inte ofta jag får lust att åka ut med båten. Vet inte om jag vågar berätta att jag inte varit ute   på någon utfärd på över 1 år.

Vi får se vad morgondagen kommer att erbjuda. Barnens kindergarten är stängd då det är någon röd dag igen. Nä, det är inte samma högtid som ni har :)

Nä, nu måste jag jobba.

Kram

Ibland får barnen nog...


Vad händer med huset?

Jo, huset växer fram för varje dag som går.

Det blir inget bankbesök idag utan det ska göras på fredag. Vad är det då som händer? Jo, jag måste vänta på att företagets årsbokslut blir färdigt och detta ska jag godkänna och signera på torsdag. Så på fredag kan vi åka till banken och då förhoppningsvis kunna lämna in de slutliga papprena som de kräver och därefter blir det ungefär en veckas väntan innan vi får beskedet om vi får lånet eller inte. Vi har alltså hittat en borgenär :-) Det är verkligen inte lätt att få lån här som utlänning.

Så här ser mitt lilla hus ut i denna stund:

Eftersom det är ett Twinhouse - parhus så ser det väldigt stort ut på bilden. Tyvärr är det bara halva som är vårat. Total 200 m2 dvs 100m2 per våning.

Var just där en sväng för att påminna om att vi vill ha en extra ledning för varmvattnet. Just nu är det bara en vattenledning dragen, vilket är standard. Vi håller på att kolla möjligheten för att ha solceller på taket för vattenberedaren. Lär väl isåfall vara det första privathuset i Krabi med det.

Nä, dags att fortsätta arbeta.

Kram

Någon som vet?

Vad är det här som båda mina barn har fått???

Det varken klias eller gör ont, enligt barnen.

Varken jag eller Maken har fått det så det verkar inte vara några smittkoppor. Men vad är det då??
Måndagslista och barnkalaset

Idag är det måndag och jag är glad för att:

- Kattungen mår bra.
- Jag är världens bästa mamma enligt min dotter.
- Restaurangen har ett nymålat kök och skiner som aldrig förr.
- Imorgon ska vi till banken igen ang huset.
- Min familj sitter samlad i soffan och myser och kaffebryggaren rosslar i bakgrunden.
- Min huvudvärk har släppt.

♥♥ ♥♥

Igår var vi på barnkalas och födelsedagsbarnets föräldrar äger en resort med stort poolområde. Så barnen badade i närmare 2 timmar. Sedan tyckte vi föräldrar att det räckte för solnedgången började krypa sig på.Resorten ligger helt fantastiskt med strandtomt och i ett ganska lungt område som heter Klong Muang.


♥♥ ♥♥

Nu ska jag krypa upp i soffan och ansluta till resten av familjen.

KramSnabbt och godnatt

Heej,

Jag har verkligen inte hunnit blogga idag. Det har varit 110% från det att jag steg upp ur sängen imorse framtills nu då jag tänker stupa i sängen. Klockan är inte ens 22.00 och jag har redan borstat tänderna och ska strax stänga datorn och krypa ner med min "lär-dig-skriva-thai-bok" samt lägga mig på spikmattan.

Jag är nog lite smått beroende av min spikmatta. Tycker det är sååå skönt. Någon men som tycker som jag??

Imorgon hoppas jag kunna bjuda på lite bilder från min intensiva söndag hemma, på jobbet och på barnkalas.

Tills dess - sköt om dig!

Kram o godnatt

Mitt 10:e foto

Det cirkulerar runt bland många bloggar att visa sin 10:e bild på bloggen. Min var inte så rolig. En ganska vanlig händelse här hemma. Tess har börjat tappa intresset lite för det men Viktor fullkomligt älskar det fortfarande.

Att leka med Playdough!♥♥♥♥♥

Här hemma händer det inte mycket just nu. Den senaste veckan har varit extrem varm och idag känns det som extremt-super varmt. Så för en halvtimme sedan stängdes dörrar och fönster och aircondition är på för fullt. Tess verkar ha druckit för lite vatten för hon mår inte bra och känns febrig.

Snart ska jag ställa mig vid spisen och laga middag. Kokt potatis, vit fisk och äggsås, mums säger hela min familj.

Kram 


kl.06.04

Mamma, kan jag mata katten??

Mamma?? Sover du?? Mamma?? Får jag mata katten??


Jag är (just nu) Världens Bästa Mamma!

Tess trodde inte det var sant när jag igår hämtade henne på skolan och visade kattungen i bilen. Hon blev, för första gången, helt mållös och bara stod där och hoppade upp och ner.

På vägen hem frågade hon flera gånger om det verkligen var sant att hon hade fått en katt. Hon sa ordagrannt: -Mamma, det trodde jag aaaaaaaldrig att jag skulle få. En egen katt. En riktig!När det gäller kattbeslutet så var det faktiskt Maken som sa att vi skulle ta hem katten. Jag är ingen kattmänniska. Jag föredrar hundar med Maken har växt upp med katter i huset. Så jag förlitar mig på hans kunskap. 

Om det är en hona eller hane vet vi fortfarande inte,hahaha.

Katten äter och mår bra. Tycker nästan lite synd om katten då Tess har svårt att lämna den ifred. Ska pyssla och dona och göra det fint i kartongen.Katten har fått en kompis i form av en gosekanin samt ett fotografi på en annan katt så han/hon inte ska känna sig ensam. Vattenskålen är typ lika stor som katten...

Nu ska jag dricka färdigt mitt kaffe och sedan hoppa in i duschen. Idag står det Simskola på schemat samt åka och handla en present till kalaset kidsen ska på imorgon. Behöver även köpa en liten present till en av kontorstjejerna som idag fyller år.

Maken lär ligga till sängs idag. Han har åkt på en fruktansvärd tandvärk. I tisdags var han hos tandläkaren och det visar sig att en förkylning har satt sig i tanden då tandrötterna var superlånga. Aldrig hört talas om det tidigare. Båda jag och Viktor har en vanlig förkylning. Stefan har sin i tanden.

Kram till den som vill ha och tack för alla goa kommentarer. Det är sååå roligt!!

Kram


Vad hände??

Vet inte riktigt hur det här gick till...

Imorse på väg till barnens kindergarten ligger det en kattunge mitt på vägen som försöker undvika att bil överkörd. Jag tänkte usch men inte mer. Tyvärr en ganska vanlig syn här. När jag sedan kör tillbaks så är kattungen fortfarande kvar i mitten av vägen och återigen var nära att bli överkörd.

Jag vet inte vad som gjorde att jag stannade och började leta efter modern. Jag hittade inget mer än den skrikandes, blöt och supermager kattunge.Som jag tog med mig till kontoret. Hela dagen har jag oroat mig och försökt mat lillkissen utan resultat. Så på lunchbreaken åkte jag till djuraffären och köpte en liten flaska till mjölken samt kattmat för kattungar.

Nappflaskan totalvägrade han/hon (har ingen aning om hur man ser könet). Så jag provade med maten och tack och lov började kissen äta.Nu är problemet att ingen vill ta hand om katten. Så det verkar som lotten hamnat på vårt bord och att jag kommer bli kattmamma ett tag framöver. Jag som är allt annat än en kattmänniska och vet absolut ingenting om katter.

En sak är iallafall säkert. Tess kommer att bli överlycklig och tycka att hon har världens bästa mamma :-)

◊◊◊◊◊◊◊

Ikväll ska jag till skolan igen. Känns lite tungt då jag börjar känna av en förkylning och sitter redan med huvudvärk. Får väl kurera mig imorgon med en sovmorgon eller nått.

Stor kram till er alla och trevlig fredag!Iphone problem!

Godmorgon i stugan!

Här sitter en trött Thaison framför datorn. Blev inte mycket sömn inatt. Först tyckte jag mig höra inbrottstjuvar, sedan var det värsta katt-fighten rakt utanför mitt sovrumsfönster, sedan började jag drömma om det thailändska alfabetet och blev totalt frustrerad då jag inte lyckades memorera krumilurerna.

Min plan var att smita hem och sova en stund men jag hann aldrig smita,hahaha. En av kontorstjejerna kom och var så snäll och påminde mig om bokföringen för Makens företag. Jag hade totalt glömt bort att vi i år ska ha öppet på Koh Lanta, för första gången. Så detta innebär att jag helt plötsligt kan glömma bort min sovstund och istället fokusera på ett gäng siffror. Måste nog hämta lite mer kaffe om det här ska gå vägen.Nu till det väsentliga. Jag lyckas fortfarande inte blogga från min iphone!! Snälla är det någon som bloggar på blogg.se som laddat ner någon "apps" som fungerar bra?? Snälla berätta isfl det för mig. Jag blir tokig!! Just nu håller min kära iphone på att halka ner ett steg från pidestalen och det vill jag inte. Kan du blogga via din iphone utan en apps??


En dag på stranden

Maken stack till Phuket imorse och kommer inte hem fören imorgon igen. Så det blev en bil-lös dag idag. Fick skjuts ner till stranden och där blev vi kvar till 17.30.

Då var det dags att åka hem för att laga middag. Men det blev inte som jag planerat. Kommer hem och gasen till spisen är slut.

Ingen bil + ingen gas = Pizza delivery.

Imorgon är det en vanlig dag igen. Barnen ska till kindergarten och jag ska till kontoret på restaurangen och fixa sommarmenyn. Kom på att den ska vara färdigt till den 10:e då vi öppnar igen. Tror inte det skulle funka så bra med en restaurang utan meny :)

Nu ska jag forsätta mitt sökande i hur man lyckas blogga från sin iphone. Snälla, hur gör man??? Är det någon särskild apps man måste ladda ner och isåfall vilken???

Kram

Skam den som ger sig...

Det är många punkter som är jättebra på barnens kindergarten. Lärarna är fantastiska, kamraterna är bra, stämningen är på topp, mysiga små byggnader med vi-känsla. 

Trots detta finns det alltid utrymme till förbättring. Det behövs fler klassrum, möbler, fungerande fläktar samt airconditon, materialförrådet skulle behöva ett upplyft, för att nämna något.

Det finns dock en punkt som irriterat mig i 2,5 år. Det är mellanmålet på förmiddagen. De äter inte frukost där utan har mellis vid 9.30 och det har många gånger bestått utav, Håll i dig, kakor! Japp, du läste rätt - kakor! Jag har fightats med ägarinnnan av skolan men hon ger sig inte. Vi gjorde en deal. Så ibland fick de små snittar gjorda utav vit formfranska med tonfisk imellan. Fortfarande inte bra men bättre än kakor.

Kakorna är en punkt som jag "forskat" lite i och det verkar helt normalt på thaiskolorna. Det är som en liten uppmuntran för barnen (hmm???!!!). Att de bara får en sockerchock och fungerar i 15 minuter tänker de inte på. Jag har pratat och pratat med dem men ändå serveras kakorna. 

Det jag ville komma framtill är att man aldrig ska ge upp.

Titta vad de nu serverar de små liven:


Från en dag till en annan. Vipps, så får de nu grönsaker, frukt, ägghalva och mjölk.


Skam den som ger sig.... 2,5 år :-)


IKEA Bangna

Titta! Det här är verkligen glada nyheter för en som älskar IKEA!Slutet av 2011 så slår dörrarna upp och nu har de påbörjat rekryteringen.

När de väl satt öppningsdatumet så ska jag boka flygbiljetter för jag SKA vara där när dörrarna slår upp. Jag har väntat lääääääänge på detta.


Staffresan blev lyckad!

Hej,

Jag lever :-) Har bara inte haft tid att blogga.

Staffresan blev jättelyckad. Personalen fick äta god mat, umgås, shoppa och festa. Tror de sista slank in på hotellet vid 5-tiden på morgonen. När frukosten serverades vid 9 så var det många trötta ansikten och några smått gröna pga alkoholkonsumtionen kvällen före :)

Majoriteten av min personal är muslimer och muslimer får inte dricka alkohol. Men de flesta gör det ändå, särskilt när inte deras män/fruar vet om det.

Här ser ni mig med mina glada liga (saknar 2 stycken).Det var kul att bowla då det var flera som aldrig tidigare gjort det.Idag har vi varit hemma då det är public holiday dvs röd dag. Imorgon blir det åter till kontoret. Restaurangen är stängd men inte försvinner pappersarbetet för det :-)

Imorgon kväll ska jag åter på thailektion och det innebär att jag måste plugga ett par timmar imorgon på dagen.  Om ni tycker jag är frånvarande så är det pga detta.

Stor kram
Sara


Snabb bloggande

Hej,

Nu ar vi i Phuket. Har varit och bowlat med staffen och kanner mig lite salongsberusad av olen som slank ner :-)

Nu ska vi checka in pa hotellet och sedan aka och titta pa solnedgangen. Darefter blir det middag och sedan thailandarnas favorit - shopping pa marknaden.

Hoppas ni alla mar lika bra som jag gor!

Stor kram
Sara

RSS 2.0