Salongsberusad

Imorse när jag vaknade, inte trodde jag då att jag nu skulle sitta här och vara salongsberusad. Efter skolan ville barnen bada i vår gemensamma pool. Där var grannen och vips så slutade det hela med middag inne hos en annnan granne. Till middagen (och före och efter) drack vi öl. Nu (ett par timmar efter vanlig läggsdags) sover barnen och jag ligger i soffan och taket snurrar lite lätt. Ska bli en intressant morgondag med tanke på att jag blir bakis på 2-3 öl och imorgon har jag personalmöte med min personal. Sedan lunch med en av researrangörerna och avslutar dagen med kvartsamtal/ utvecklings samtal för Viktor. Tjingeling från värmen

Trampbil & bananträd

Viktor han gillar verkligen sin trampbil. Att hela trampbilen håller på att ramla i bitar verkar inte beröra honom. Han klagade visserligen när sitsen gick sönder. Så då fick vi snickra ihop en ny i trä. Annars var allt tidigare i hårdplast. Något som torkar snabbt och vitras sönder här i solen och värmen.



Vi har ännu inte fixat trädgården. Det blir ett senare projekt. Vi är lite oens om gräset kommer att överleva eller inte. Jag tror att det är förmycket skugga samt att huset saknar takränner så gräset kommer att gå sönder utav regnet. Maken tycker vi lägger gräs och löser problemen efterhand.

Det enda som idag växer i trädgården är ett gäng bananträd. Tänkte vänta till det kommer en stock med bananer och sedan efter vi skördat hugger vi ner dem. Eventuellt sparar jag en för skojs skull.



Idag är det rena skitvädret här. Vaknade med regn och det verkar hålla i sig. Det enda possitiva med det är att vi brukar få många matgäster på restaurangen.

Igårkväll satte jag upp barnens paket-adventskalender. Någon bild kommer dock inte visas för den blev fruktansvärt ful,haha.

En liten fråga. Vem kommer med paket-adventskalendern? Är det mamma och pappa eller Tomten??


Barnens rum

Så, då var det dags att visa några bilder från barnens rum. Jag orkade inte "göra-det-fint-för-bloggen" så ni får ta det som det är.

Jag har medvetet valt att måla väggarna vita i barnens rum. Kände att jag hade beslutsångest och blev osäker på väggfärg. Så det blev vitt. Istället tänkte jag att man kan sätta upp stora tavlor på väggarna och på så sätt få en färgklick i rummet. Jag gillar den röda stora tavlan. Köpte tyget på Åhlens för säkert 4 år sedan.



Barnens sänghörna är ännu inte klar. Den är för vit och tråkig. Nått ska ske men jag vill "bo in oss" ett tag till.

På bilden längst ner till vänster så ser kan ni få en uppfattning om storleken på deras rum. Det är helt perfekt för dem. Nu måste jag bara lösa gardinproblemet. Fönstrena är nämligen 250 cm och gardinstänger i den storleken finns inte att köpa.



Tågbanan den leker med kommer ifrån Sverige (som så mycket annat) och jag måste säga att det är en helt suverän leksak. Me like!

Idag är Tess frisk igen :)

Paul Smith for Evian



Har ni sett vilken snygg flaska!! Jag bara älskar den!!

Ibland är det bra att vara VIP.

 Igår när jag kom till restaurangen så stod det en flaska på bardisken och väntade på mig. Specialimporterad för speciella kunder. Finns inte till försäljning i Thailand.

Maken fattar inte hur jag kan bli glad för en flaska vatten. Han tyckte leverantören kunde komma med ett bra årgångs vin istället.

Om du själv skulle vilja ha denna limited edtion flaska designad utav Paul Smith, så kommer den att finnas på utvalda platser från slutet av november. NK i stockholm har den bl.a.



Min kommer att få stå på köksbänken och kommer att passa som handen i handsken (den dagen vi får bänkskivan).

Idag är jag hemma - VAB - Tess bidrar med kräksjuka...


När är det första advent?

Nu känner jag mig lite lätt stressad. Har inte läst några bloggar på hela helgen och när jag nu gör det så verkar halva sveriges befolkning ha putsat fönster och bytt till julgardiner i helgen, för att invänta kommande Första Advent.

Jag fick sätta mig och googla och inser nu att Första Advent är redan nu på söndag!! 28 November!! Stämmer detta??

Jag tror jag är så långt ifrån julkänslor som man kan komma. Jag vet knappt vart vårt julpyssel finns i huset.

Nu blev jag ännu mer stressad - PRESENTKALENDERN. 48 paket som ska inhandlas, slås in och sättas upp på lämplig plats. Jag som hade bestämt att i år skulle jag fixa en rolig presentkalender då den vi idag har är för liten för 2 barn.

Nä, nu måste jag nog rota fram julskivan och öppna min burk (okej då, familjens burk) med pepparkakor så jag får in den rätta julstämningen.

För er som har missat det (vilket jag inte tror sker i Sverige) så är det exakt 1 månad kvar till julafton :)



Förra årets pepparkaksbak hemma hos min dåvarande finska granne. Min thailändska vän på bilden hade aldrig bakat pepparkakor förut.



Viktor han höll sig fullt sysselsatt med att stoppa deg, strössel och non-stop i munnnen. Baka det var kul i några minuter.


Hundligan

På vår gata bor det en Hundliga. Denna hundliga skulle man kunna klassa som gatuhundar men samtidigt inte. De bor inte inne hos någon men de får dagligen mat, en veterinär kommer dit och vaccinerar dem, de vaktar husen och viftar på svansen när man kommer hem. Några av dem bor nattetid på gatan medan några bor inne på någons tomt. De är ingen hund som bor inne i husen.

En vecka efter att vi flyttat in i vårat nya hus så blev vår lilla katt "Candy" ihjälbiten utav en hund. Jag trodde att hon låg och sov på uppfarten när vi kom hem, men ack vad fel jag hade. Det var många tårar i huset de nästföljande dagarna. Tess var otröstlig och jag var ledsen för jag inte kunde trösta henne. Jag har aldrig varit en kattmänniska men jag måste säga att Candy var så gosig och tolerant med barnen. Barnen kunde göra vad de ville men hon lyfte inte ett finger. Hon försökte bara springa därifrån. Varje kväll när barnen gått och lagt sig så kom hon och la sig på mig när jag tittade på TV. I slutet fick hon t.om sova i våran säng :)



När Candy blev ihjälbiten var Tess väldigt arg på hundarna på gatan och hon skulle då minsann inte klappa dem igen. Detta glömde hon bort ganska snabbt. Nu leker hon med hundarna varje ledig stund.

Vi tror oss veta vilken av hundarna på gatan som bet Candy. Den hunden håller sig alltid långt ifrån vårat hus!

En av hundarna "Pak Bong" (som betyder Morning Glory på thai) bor sedan en tid inne på våran tomt. Hennes mamma bor inne hos grannen tillsammans med sin nya valp Tiger.


(längst ner till vänster är Pak Bong)

Tiger är hundvalpen som bet mig i foten. Tiger och jag är inte kompisar längre! Först så bet han mig och sedan är han en tjuv. Så fort jag öppnar ytterdörren så är han där och stjäl en sko och springer ut på gatan.

Jag gick till doktorn och fick antibiotika som jag vägrade att ta. Jag bråkade med doktorn och sa att jag ville ha en kräm för infektionen men han nekade och sa att jag behövde ta antibiotika. Jag tog min påse medicin och la den på hyllan där hemma. 3 dagar senare hade jag ont i hela benet och infektionen blev bara värre. Så jag fick ta ner medicinen från hyllan och börja äta. 2 dagar senare vaknar jag upp med 2 bieffekter - diarre och klåda i de nedre regionerna. J-la antibiotika! Så nu ligger antibotikan på hyllan igen och igår fick jag gå och köpa kräm för den nedre regionen.

Bortsett från detta så mår jag bra :) Solen skiner, barnen är glada, jag är glad trots att det går på tok för dåligt på restaurangen. Vart är alla turister???


Barnens badrum

Som jag berättat tidigare så gav vi "Masterbedroom" till barnen. De leker så pass mycket tillsammans så vi (jag) tyckte det var bäst för dem att få det största rummet. På så sätt har de liksom 2 rum i ett. En lekhörna samt en sovhörna. 

Att de fick ett eget badrum var bara ett bonus.



Medvetet valde jag neutrala färger så att jag själv en vacker dag kan ta över rummet.

För att göra det lite mer barntrevligt så satte vi upp barnens favoriter på kaklet. Ben10 samt Disney Princess. Ben10 är Viktor helt TOKIG i. Det är en thai figur med magiska krafter bla bla bla... Han vill iallafall ha ALLT i Ben10.

 

Någon spegel har inte kommit upp. Har inte hittat den rätta ännu :)

Barnen gillar verkligen att ha sitt alldelse egna handfat. De tvättar rent handfatet varje gång de har borstat tänderna. Viktor gillar att fylla sitt till bredden och stoppar ner ansiktet och kokar kaffe. Något jag upptäckte ganska tidigt var att det inte finns något översvämningsskydd på dessa handfat. Kanske inte det smartaste draget. Men snygga är de :)


Huset i bilder

Jag har medvetet valt att vänta med att lägga ut bilder på huset då man självklart vill visa det från dess bästa sida. Nu har jag insett att saker och ting tar mycket längre tid än beräknat och om ni ska få se några bilder från huset den här sidan jul så kan det lika väl ske idag. Flyttkartonger och bråte lär vara kvar även senare.

Det har inte hänt mycket sedan sist jag skrev om huset. Enda skillnaden är att lite krokar har kommit upp i hallen samt spegel OCH kungabilden.

För er som inte känner till det så har samtliga thailändska hushåll en bild på kungen uppsatt väl synligt. Respekten de har för sin kung är helt otrolig. Det skriv inte ett ont ord om kungafamiljen och absolut inget skitsnack eller spekulationer.

I inflyttningspresent utav vår thaipersonal på dykcentert fick vi en tavla från den thailändska kungens 80 års kalas. Där är kungar, drottningar och prinsessor från hela världen. Det speciella med tavlan är att den thailändska och svenska kungen sitter brevid varandra.

Jag personligen är inte (förlåt) förtjust i dessa bilder MEN jag respekterar deras kultur och nu sitter kungatavlan väl synlig innanför dörren.



Barnen satt och tittade på TV när jag igårkväll gick och fotade. Jag bad barnen att hjälpa mig fixa till kuddarna i soffan och det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig. Det slutade med kuddkrig :)


Ser ni vad som ligger på soffbordet - IKEA katalogen :)



Någon bänkskiva har vi fortfarande inte... Tanken är att det ska bli en svart granitskiva sedan kommer vi att kakla ca 30 cm i "stav-mosaik" som går i olika gråa nyanser samt svart.

Ny micro, brödrost samt kaffebryggare ska inhandlas när kassan säger okej.



Ett hål i väggen...

Fortsättning följer....

Nu ska jag åka till farbror doktorn med min fot. Vi har en hundvalp på gatan som bet mig i foten för några dagar sedan (han lekte). Det blev en liten reva och den har nu blivit rejält infekterad.

Tjingeling

Solnedgång och Shandy

Igår var vi på 10 års barnkalas på en nyöppnad restaurang i Ao nang. Egentligen är den gammal restaurang som har renoverats och bytt ägare.

Iallafall det jag skulle komma fram till är att solnedgången igår var fantastisk. Jag satt och fota och kommenterade den hela tiden och mina vänner gjorde narr utav mig och ifrågasatt hur länge jag bott i Aonang :)

Men håll med mig, visst är den vacker?!



Barnen sprang omkring och lekte och vi vuxna intog en drink (eller två). Det är vid dessa tillfällen jag inser i vilket paradis jag lever i.



Viktor tyckte nog oxå att han var i paradiset efter att intaget en middag bestående utav X-antal donats, tårta och godis.



Själv lärde engelskmännen mig att dricka "Shandy". Något som jag totalt missat! Shandy är 50% öl och 50% Sprite. Japp, låter otäckt men det var det faktiskt inte. Jag blev till på köpet lite salongsberusad :)



Kram från lilla mig ♥

Slut på semestern

Idag är det lite små trist och tomt här. Jag sitter åter på kontret.

Igårkväll åkte min älskade mormor och favoritmoster hem :(

Dessa 10 dagarna har gått påtok för fort men jag ska vara glad för de dagarna vi fick tillsammans.



Nu hoppas jag vi får en kanonbra säsong här så jag kan spara undan till en Sverigesemester i sommar. Barnen har redan frågat!

Barnen fick några halvlediga dagar från skolan så de oxå skulle få chansen att umgås. Förmiddagarna har de gått i skolan och därefter direkt ner till stranden för att bada. Efter bad i havet så har vi åkt till hotellet och badat där. Att de aldrig tröttnar på att bada?!
 




Ikväll blir det en slappekväll med barnen. Barnen vill ha myskväll med film och popcorn och det tackar jag inte nej till. Jag lär nog somna i soffan... som vanligt. Fast ikväll är det Survivor (Robinson) och det tycker jag om.

Önskar er alla en trevlig helg!

Kram Sara

Sunset BBQ


Härrom dagen var vi ute till havs. Vi åkte på en Sunset BBQ. En tur som jag gillar för man åker inte fören kl.11.00 på förmiddagen (så man slipper stressa på morgonen och turisterna får sovmorgon). Vi åkte till Bamboo Island som tillhör Phi Phi ö-gruppen. Revet som finns där är mycket stort och perfekt för snorkling, då revet ligger på  2-5 meters djup (beroende på tidvattnet).

Det fanns gott om tid för snorkling. Både Tess och Viktor hoppade i och följde med oss ut till revet. De har inte börjat använda mask ännu utan nöjer sig med simglasögon. Viktor var helt otrolig i vattnet. Han hoppade upp på min rygg och hängde över axeln och pekade ut fiskarna för mig. Han klämde åt med benen som en lite apa,hahaha.

Vädret var mulet hela dagen så bilderna blir lite gråa MEN vi hade en toppendag.

På vägen tillbaka så tände personalen grillen och det blev grillspett, majskolvar, pastasallad och en massa goda kalla såser.

När vi anlände till Aonangs ögrupp så gick solen ned. Den perfekta solnedgången fick vi inte men det var vackert ändå.



Idag är det sista hela dagen med mormor och moster. Imorgon beger de sig till kallare breddgrader. Tess och Viktor ska få en halv ledig dag i skolan idag oxå.

Nu ska jag jobba undan så jag kan umgås med familjen i eftermiddag.

Kram

Matematik inte min starkaste sida....

Okej då... jag fyllde inte 27 år.

Jag fyllde 27+3+5.

Men jag känner mig inte en dag äldre än 27 ;)

♥♥♥♥

Vad härligt det är att ha semester.

Igår spenderade vi hela dagen nere på stranden. Det blev mycket lek i vågorna, massage, lunch på stranden och sedan när en annan var helt nöjd så fortsatte vi vidare till Mormor och Mosters hotell och badade i poolen. Fick Tess och Viktor bestämma hade vi fortfarande legat i poolen.



Idag har vi strålande solsken och vi gör gårdagen i repris men fortsätter in till Krabi på kvällen för att gå på helgmarknaden.

Kram

Grattis till mig :)

Jaha, då var man 27 år ;)

Gårdagens födelsedagsfirande var mycket trevligt!

Dagen började med frukost på säng och födelsedagssång från min underbara familj. Några bilder därifrån blir det inte. En morgontrött Thaison är inget att titta på :)

Kom till jobbet och thaipersonalen uppvaktade mig med tårta och sång. En tårta med en avbild av min familj,haha.





Dagen fortlöpte med en underbart avkopplande dag med finbesök från Sverige. Min mormor och moster är nu här så vi åkte över till Railey och hade en skön dag tillsammans.

Det blev 90 minuters avkopplande oljemassage på ett Spa.

God lunch intogs på stranden.



Bad i pool och i hav. Okej jag doppade mig snabbt i poolen för det var så kallt och havet gick jag knädjupt.



På kvällen hade min thaifamilj lagat thaimat och dukat upp på stranden.



När solen gick ner blev det ett vackert blått sken. Fiskarna var nere och fiskade i vattenbrynet.




Mamman och Pappan i min thaifamilj och mina små kottar.



Två av systrarna hade med hjälp av stearinljus skrivet "Happy Birthday" i sanden. Det var svårt att fota utan stativ.

Det var en underbart härlig stämning igår och jag känner mig nöjd med livet!

Nu vill jag önska er alla en härlig helg.

Kram Sara


Finbesök & Skolan stängd

Regn, regn och återigen regn. Thailand har drabbats utav dåligt väder och det är översvämningar lite här och där. Bland annat på barnens skola. Skolan ringde imorse och meddelade att skolan är stängd pga översvämningar. Det har regnat non-stop sedan igår, men nu på morgonen slutade det. På ett dygn har det kommit 27 cm regn! Det kallar jag regnoväder :)


(Bilder lånad från thaivisa.com)


Igår fick vi äntligen internet hemma. Nu är det bara vår solcellspanel på taket som vi ska få ordning på och lilla toaletten nere. Sedan börjar allt falla på sin plats. Och bänkskivan så klart.... den som väntar på något gott väntar aldrig för länge....

Ikväll kommer min kära mormor och favorit moster (jag har 3 favoritmostrar utav 3 möjliga,hihi). Jag ska få rå om dem i 9 dagar och jag känner mig som ett barn på julafton. Går och tittar på klockan för att se hur många timmar det är kvar tills vi ska åka och hämta dem.

Säsongens första charterflyg har anlänt. Säsongens första välkomstmöte på restaurangen är avklarat. Nya menyerna är printade. Personalen drillad och redo för högsäsongen. Nu väntar vi bara på turisterna :)

Nu måste jag jobba!

kram
Sara

RSS 2.0