Donation och responsJag nämnde för ett par dagar sedan att vi var några föräldrar som träffades och pratade om vad vi skulle kunna förbättra på barnens skola. Skolan har tyvärr haft problem med vattenförsörjningen och detta har resulterat i inte så fräscha toaletter och utan vatten upptill 3 dagar på raken. När jag fick reda på detta gick jag i taket och igår beslutade jag och Maken oss för att donera en 2000 liter vattentank. Just nu är min personal inne i Krabi och köper en pump till tanken och lite ledningar, sedan ska vattenproblemet vara löst :)

Imorse träffade jag och en annan mamma och pappa en trädgårdsmästare som ska hjälpa oss att planerar lite palmer på skolgården så att barnen får mer skugga och det blir lite trevligare miljö. Detta är något som ligger utanför skolans budget så vi ordnar detta själva genom donationer från föräldrar.

Det som känns bra är att vi direkt fick respons från ägarinnan av skolan och hon var verkligen glad för våra donationer. Om ni vill läsa mer om skolan så kan ni titta på deras Facebook sida "Nawattaphume International School Krabi".Just nu håller skolan på att riva en byggnad som har angripits utav termiter. Trähus är inte att rekommendera i dessa klimat. Termiterna äter verkligen upp träet.

Nu ska skolan bygga en riktig byggnad gjort utav cement och vi kommer att få 2 nya klassrum och förhoppningsvis det efterlängtade biblioteket. Kan ni tänka er en skola utan ett bibliotek?? Skrämmande!!

Påtal om böcker. Är det någon som ska hit på semester och har en massa svenska böcker tillövers så får ni gärna ta med dem. Först skulle jag vilja att Tess läser dem sedan skulle jag donera dem till skolan. Just nu finns det 3 barn som pratar svenska (2 av dem är mina,hihi).

Nu är det lunch dags. Idag blir det Peanang Gai.


 
 

Kommentarer
Postat av: Beatrice, mamma till Devin och liten i magen ♥

Tyvärr så ska ju ingen i min familj till thailand ännu. Min far var där förra månaden och har inga planer på att åka förrän i vinter igen. Är det fortfarande aktuellt då så återkommer jag gärna! :) Annars - Vad kan det kosta att skicka böcker till thailand tro?

2011-04-29 @ 12:41:17
URL: http://beabus87.blogg.se/
Postat av: Ingela la la

Jag önskar verkligen att jag kunde säga att jag var på väg till Thailand och kunde ta med böcker. Böcker har jag men ingen resa ;) Vet du någon som flyger från Göteborg och dom vill ta med några böcker så säg till.Vilken insats ni gjort för skolan!Kram

2011-04-29 @ 15:00:47
URL: http://ingelalala.blogspot.com
Postat av: Li

Det är inte alla skolor som har bibliotek, och de som har det har ofta bara "öppet ibland". Jag skulle önska bibliotek till alla barn, med öppet tider närsomhelst under skol och fritidstid.

Vad härligt med föräldrar som ställer upp och ger såna viktiga donationer till och för barnen, de egna och andras-blir glad av att läsa det =)

2011-04-29 @ 22:57:04
URL: http://li-mitt-liv.blogspot.com
Postat av: ♥ Anna S

NI ÄR SÅÅÅÅ BRA!!!

Vilka vardagshjältar ni är, du och din man!!Tyvärr ingen Thailandsresa på G...____________________________________Men tänk att du har nån koll på nångting va... hur är de möjligt?

Jag trodde du lusläste min blogg varje dag, haha ;).

Nä men ibland är det ju så. Man tror man har koll på allt och alla men ibland kommer livet, eller en jä_la massa vatten imellan ;).Kameran står oftast på eeehum... auto... Men den står så himla bra där ;).Puss & kram

2011-05-01 @ 21:09:37
URL: http://ansobloggar.blogg.se/
Postat av: Maria Persson

Hej! vad spännande dina poster är. lär definitivt läsa igen! =P Ha en rolig vardag :)

2011-07-01 @ 12:20:15
URL: http://jade.se/reseerbjudanden

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
ass="nav">
RSS 2.0