Picknick på Kindergarten

Jag åkte förbi picknicken en stund och båda barnen blev glada av att se mig. Jag stannade 1 timme och knäppte lite kort. Tyvärr kan jag inte ladda ner bilderna från kameran. Har bara 4 kort som jag idag kan bjuda på:Som ni kan se så är det mulet. Regnet har börjat komma och lagom vid 3-tiden varje dag så öppnar sig himlen och alla blir glada. Det behövs verkligen.

Nu sitter barnen och leker med lego. Maken sover i soffan och jag sitter och snorar framför datorn. Nu är vi alla 4:a förkylda. Jag mår skit medan maken verkar vara halvdöd. Visst är det konstigt att män kan bli SÅ otroligt sjuka ;)

Ikväll blir det enkel middag - kokt korv med bröd.

Kram


Jag är en stolt mamma.

Igårkväll fick jag detta mail från Viktors lärarinna. Tycker det var lite roligt :)

Torpad= En liten tjej i Viktors klass

______________________________
Hi Sara,
I was about to sleep and I remembered my conversation with viktor at the playground this afternoon. We were talking about opposites while he was playing with torpad on the seesaw. light/heavy, tall/short, big/small.

Me:     Viktor, Torpad is heavier than you.
Viktor:      Yes, I am lighter than Torpad but Torpad is lighter than you Miss lynna. You are heavy.
Me:       Viktor, I am taller than you. You are shorter than me.
Viktor (thinking):    Yes but  Ms. Lynna, the giraffe is taller than you. You are shorter than the giraffe. The giraffe is sooooo tall.
Me:       Viktor, the elephant is bigger than you.
Viktor:     The elephant is also bigger than you Ms. Lynna. We are smaller than the elephant.


I was laughing after that. It was so funny. hahah i love how his mind works. quick comebacks.
______________________________

Viktor har blivit så duktig på engelskan. Han kan, som ni ser, ha riktiga konversationer på engelska. Min lilla 3-åring börjar bli en stor liten pojke :)

Igår var jag på "kvartsamtal" och fick deras "betyg". Allt såg jättebra ut. Tess gör redan årskurs 1 uppgifter. Hon hade en svacka där hon inte alls lyssnade på lärarna eller gjorde sina uppgifter. Detta i samband med hennes 5 års dag. Nu har hon återgått till sitt normala Tess igen.

Viktor är mycket omtyckt utav alla då han är en snäll och omtänksam kille. Han älskar matte och engelska. Thailändskan verkar han ha lagt lite på is för saker som han tidigare kunde, tycks han ha glömt bort och han visar inget intresse för thailändskan. Jag tror bara detta är en liten fas. Han fokuserar på engelskan just nu.

Nu ska jag åka till Nopparathara och spana in deras pick-nick :)

Kram
Liten uppdatering i punktform

Perlan Living har mycket fint.

Tyvärr begränsas mitt shoppande av min-mans-kompanjons-bagage.

Det kommer att passa så bra in i vårat nya hus :)

♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥

Imorse vaknade jag med en förkylning. Har bara väntat på den eftersom Viktor varje natt kommer in och sover i våran säng och ligger 15 cm från mitt ansikte och hostar.

♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥

Regnet igår varade i ca 8 minuter... Och det var inte så "ösigt" som jag trodde. Det klassas nästan inte som regn här i Thailand :)

♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥

9 dagar kvar till Singapore = Måste gå in på IKEAs hemsida igen och titta om det kommit några nyheter i Singapore.

♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥ ♥♥♥

Imorgon ska kidsen ha picknick på Hat Nopparathara beach, med kindergarten. Föräldrarna är inbjudna och jag tackade med glädje ja. Min dotter började böna och be att jag inte skulle följa med. Jag är chockad! Jag visste att dagen skulle komma då ens barn inte vill ha sina föräldar med, men inte trodde jag att dagen redan skulle komma. Hon är ju bara 5 år!!! Jag hade räknat med att det skulle ske i 10 års åldern. Viktor däremot sa att jag gärna fick följa med.

Så nu är jag kluven, ska jag gå eller inte gå??


Yes
Det regnar här.
Ösregnar :)
Tjoho!!


Lilla julafton, igen

I lördags fick vi ett stort, blått paket. Jag älskar stora blåa paketer. Det innebär att man får roligheter i från Sverige.

Denna gång vill jag tacka min vän Emma, som är så gullig och handlar Me&I kläder åt mig OCH skickar hennes dotters urväxta kläder. Jag tror Tess blev mest glad för Novas kläder än Me&I kläderna. Hon slängde direkt av sig sina kläder och skulle börja prova Novas kläder, så kul. Tusen tack Emma!!

 

För några dagar sedan skrev jag om företag Heriloom, som säljer superfina produkter åt barn. Barnmöbler, sängkläder, hudvård, gosedjur, sittkuddar, allt du kan tänka dig till din baby osv. Emma var så söt och skickade med varsin supermjuk kanin åt Tess o Viktor. Visst är de söta?!

Nu är det bara kaninboxen som saknas ;)


Finns på bl.a Designonline.se för 795kr

Nu måste jag skynda mig iväg och hämta kidsen på kindergarten!

Goooood mooooorning Aooooooooonaaaaaaaang

och godmorgon kära läsare!

Jag hoppas att du har haft en härlig helg?!

Själv var min lugn och skön. Har inte gjort så mycket. Det enda som är nytt är att jag stått i köket flera gånger. Jag vet inte vad det har tagit åt mig. Börjar ju bli värsta husmor. Igår gjorde jag en köttfärssoppa som fick stå och puttra som vi ska äta idag. Sedan blev det hemmagjorda hamburgare. Det var menat att vi skulle grilla dem men tiden bara sprang iväg och vips så hans det inte med. Det tar lite tid att tända grillen här. Man har ju inga fina grilltändare eller brassetändare som hemma. Här får man köra på cocosnötsfibrer eller wellpapp.

Tess och Viktor är båda väldigt hostiga och sover dåligt om nätterna men är förövrigt pigga så de fick gå till kindergarden imorse. De går bara den här veckan sedan har de Songkran lov i 2 veckor. Songkran är det thailändska nyåret som alla förknippar med vattenkrig.

••• ••• ••• •••

Efter jag lämpat av kidsen åkte jag förbi husbygget. Det går sakta frammåt. Nu har det iallafall kommit fler byggarbetare och de har byggt sig ett litet bostadsområde. Så här bor de:Nu ska jag ta och "googla-golv". Vet fortfarande inte om vi ska köra på ljus eller mörkt golv på bottenvåningen.

Efter mitt "googlande" ska jag ta och jobba lite oxå ;)

Kram


Utmaning...

Tant Ulrika har kommit upp med ett par roliga utmaningar. Igår kom jag på en egen....

Hur ser det ut inne i ditt kylskåp?

Så här ser mitt ut.Berätta för mig om du antar utmaningen så kommer jag och tittar :)

Kram

Förrätten ska snart intas

Då var förrätten färdig. Tonfisk carpaccio, jummy.


Skivorna blev lite förtjocka men det gick inte att göra de tunnare idag.

Tillhuvudrätt blir det Grillad laxkotletter med pressad potatis, en kall sås samt en stor grönsallad.

Barnen ska få korv med bröd. Normalt brukar inte jag göra någon speciell mat till dem men idag är båda dunderförkylda och låg på energi.

Efterrätt har jag ännu inte bestämt. Det blir något med färsk mango som thaifamiljen var förbi med i eftermiddags.

Vad ska ni äta till middag?

Trevlig lördag,
kram


27:e varje månad är pesten


Just nu är saknade mycket stor. Det är just NU som du brukar vara här och hälsa på. Vi brukar ta dagen som den kommer. Njuta av en dag på stranden, bada med barnen, bygga sandslott, få massage, äta lunch på Lastfisherman, shoppa, leka med barnen, äta goda middag, promenera på strandpromenaden, åka på utflykter, slappa och framförallt prata, skratta och umgås. 

Kan inte fatta att det gått 11 månader.Jag hoppas att du mår bra och att du ibland kommer och hälsar på och tittar till oss :)

Jag älskar dig mamma!

Dotra


Heirloom

Heirloom är ett företag som säljer barnprodukter som behåller sitt värde. Heirloom uttalas 'airloom' och betyder släktklenod, vilket jag tycker är ett passande namn.

Företaget har ofantligt många, fina och bedårande produkter. Just nu är jag grymt sugen på deras A-serie. Skulle vilja göra en hel "makeover" i barnens rum, när vi flyttar. Då hade dessa två produkter gärna fått flytta in deras rum.


Produkterna är tillverkade i Eneryda, småland och varje enskild produkt är ett gediget hantverk gjorda av noga utvalda naturmaterial. Som kan gå från ett barn till ett annat :)

Spana in deras hemsida Heirloom.se!  


Bebis besök och valpar

Nä, jag är inte gravid :) Vi är jättenöjda med 2 snorungar, jag menar underbara barn :)

Vi har haft bebis besök utav Phoo, dottern nr 1 (äldsta dottern) i thaifamilj. Så gosigt. Tess och Viktor ville självklart hålla lilla tjejen Johanna.Ser ni våra fula galler på fönstrena! Jag hatar dem men är ett nödvändigt ont, för vår säkerhet. Av någon konstig anledning så sker alla inbrott nattetid när man ligger och sover. Jag vill inte vara med om det igen. Det var som en dålig mardröm som fortfarande förföljer oss.

Jag vet ännu inte hur vi kommer att göra i vårt nya hus. Jag vill verkligen inte ha galler. Jag tror att vi kommer att installera larm på varje enskilt fönster samt införskaffa oss en liten hund. Hund är vad alla rekommenderar oss men det är ett problem. Då kommer troligtvis inte vår thaifamilj på besök eftersom de är muslimer. Och muslimer får inte vidröra hundar (blöta hundar). Hundar är enligt deras religon smutsiga djur och går under klövdjur (som grisar och de äter inte griskött).

En sådan här liten hund är iallafall vad jag funderar på.
Någon som har en sådan hund eller har erfarenhet av dem? Några tips?


Otäck mat

När Tess satte sig vid matbordet för att äta middagen säger hon:

-Åhh nej, det här är den otäckaste maten som jag verkligen inte älskar. Varför mamma??Tycker du den ser otäck ut??

Undrar


Bil lös

Idag fick vi skjuts utav en av chaufförerna på Makens dykcenter. Vi är bil lös ett par dagar.

Min thaifamilj har lånat bilen för att köra till Kota Bharu i Malaysia. De har 4 döttrar och 1 son. Nu ska sonen börja på en internationell skola där. Det intressanta är att alla deras döttrar har gått på vanlig skola i deras lilla by men sonen, han ska få en ordentlig utbildning. Mmm behöver jag säga så mycket mera. Män står högre i kurs än kvinnor. Sedan kan det faktiskt oxå bero på att sonen är en liten sladdis och de idag har det bättre ekonomiskt ställt. Iallafall så är jag glad för sonen som verkar se framemot det hela!

Nu är vi bil lösa och får i ett par dagar leva med en privat chaufför ;)

Kidsen tycker det är roligt för då får de åka där bak på bilen. Normala fall sitter båda barnen i bilbarnstolar (från Sverige) och vi är väl en av de få föräldrarna som inte tillåter våra barn att åka moppe/motorcykel.

Njut av torsdagen!

Kram

Electrolyte drickes flitigt

Just nu är det jättevarmt här! Det är inte ens roligt varmt längre. Bara jobbigt. Kan inte sova om nätterna, trött hela dagarna, airconditon klara inte av samma tempo dvs det är varmt hemma och på kontoret.

Viktor har varit hemma idag oxå MEN han har ingen som helst tendens till feber eller sjuk. Jag tror bara att han blev "överhettad" igår på skolan.

Just nu dricks det mycket electrolyte här hemma (vätske ersättning).Den här tiden på året brukar normalt sätt fortfarande vara okej, men i år har värmen verkligen kommit tidigt. Det har inte regnat på jag vet inte när. Så vattenbristen är hög.

Vi har inte haft något vatten på restaurangen på snart 2 veckor. Så vi får beställa en vattenbil 2 ggr om dagen som kommer och fyller våra vattenbehållare. Detta händer varje år. Vi har en vattentank på vårat tak här hemma, tack och lov för annars hade vi stått utan vatten för jämnan. De stänger av vattnet på dagen och sätter på det nattetid så det är då våran tank fylls på.

Just nu sitter barnen och tittar på TV i väntan på att solen ska gå ner lite mer från himle,n så att vi kan gå ut och leka på gatan. 10 minuter till och det är skugga :)

Kram


Tjoho :)

Fick just ett glatt mail. Jag har vunnit en tävling :)

Spana in vilken snygg korthållare jag vann hos
MansonDust från Boldstyle.se värd 599 kr.Kram från en glad Sara :)


Lilla Apoteket

Det blev ingen tur till Krabi Town idag. Kort efter mitt förra inlägg ringde de från skolan - Viktor sjuk.

Det var en liiiiten liiiiten kille som låg ihoprullad på sin lilla madrass på golvet. Varm som en bastu och med feberröda ögon.

Det var bara att packa in honom i bilen och åka hem och sätta på aircondition och ta fram Lilla Apoteket. När jag är i Sverige så inhandlar jag framförallt medicin åt barnen. Medicinen här är oftast så mycket starkare dvs doseringarna är högre. Så jag gillar inte att ge det till barnen. Så gammal herdlig Panodil i flytande form, en stunds sovande och nu är Viktor är på benen igen. Fast inte i lika hög fart som normala fall.

Ikväll blir det Spagetti Carbonara. Vad blir det för middag hemma hos dig??


Härlig helg

Igår låg jag hemma hela dagen och pratade med toaletten. Migrän är då inte roligt att ha. Idag känns det mest som en dålig bakfylla med värkande huvud.

Helgen var verkligen jättehärlig. I lördags åkte vi och köpte grillen och har grillat både lördag och söndag och jag fick värsta "svenska sommar känslan" och det kändes som att jag var på semester. Viktor har legat i poolen större delen av helgen och Tess har lekt med grannflickan. Stefan var hemma hela helgen vilket var jättehärligt och kul. Det var en avkopplande och härlig familjehelg :)


Det märks att lågsäsongen börjar klampa på dörren. Det är alltid skönt när den kommer efter en hektisk högsäsong men efter ett tag blir man stressad då businessen går ner något enormt. Festen för reseledarna blev jättelyckad. Maten var en succé och staffen skötte sig exemplariskt.

Nu ska jag åka in till Krabi Town och fixa några ärenden.

Kram


Idag mår jag...

... så här...


(bild lånad från http://matzen10.wordpress.com/tag/stadning/)

Migrän!


Marshmallow

Grillningen blev mycket lyckad igår! Vi avslutade middagen med att gå ut och grilla marshmallowes. Har man ingen öppen eld får man ta grillelden :)Just nu är Tess hos grannflickan och leker. Jag och Viktor har legat i våran lilla pool och plaskat i över 2 timmar! Riktigt skönt och mysigt.

Nu vankas det lunch och sedan ska Viktor sova en stund. Det lutar åt att jag oxå passar på att vila en stund. Finns det något bättre än att sova efter maten???

Ikväll ska vi ha guidefest på restaurangen.
Alla researrangörers reseledare kommer dit så vi blir 30 stycken. Har inte alls lust men ibland är det inte fråga om vad jag vill utan vad som är bäst för företaget...

Hoppas ni njuter av söndagen?!


Grillning på G

Grillen inhandlad och snart ihopsatt. Potatissalladen har jag gjort färdig och köttet ligger i marinad. Ikväll ska här grillas :)

Barnen ligger i barnpoolen och plaskar för andra gången idag. Bästa sättet att kyla ner sig på just nu.


Grannflickorna är här och de leker alla bra tillsammans. Viktor som är enda killen får inte alltid vara med, stackarn :(

Tidigare idag var vi inne i Krabi och passade på att handla lite mat på Tesco Lotus.Samt käka lunch. Det blev sushi för oss och barnen åt någon japansk kyckling och en thailändsk variant av spättafilé med någon konstig brunsås på,hmm??!!
Viktor var mest förtjust i min laxsushi och åt 1 1/2 bit.Nä, nu ska jag gå ut och titta till hur det går för grillmästaren!

Trevlig lördag,
kram


Vill ha!!

Perlanliving.se har mycket fint.
Detta skulle jag kunna tänka mig i vårat nya hus:Synd bara att de inte levereras utanför Norden :(


Otäck händelse

Läste på aftonbladet.se om ett hus som helt plötsligt kolapsat och delar av tak och väggar ramlade samman.

Som tur var så blev ingen skadad, bara chockade.

 
(bild från aftonbladet)

Riktigt otäckt.

♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦ ♦♦♦

Borde nog åka förbi vår tomt idag och se hur det går på husbyggarfronten. Så här såg det ut sist jag var där:De har borrat ner "grundstolparna" och nu ser det ut som att de håller på att fixar för gjutning av grunden.

Ser ni våra grannar bakom oss? Precis, vi har inga! Det är bara ett stort gummiplantage, vilket är perfekt. Det ger mycket skugga vilket gör det mer behagligt att vistas i vår pyttelilla trädgård vi kommer att ha.

Nu ska jag sätta mig och fixa mitt CV för det behöver tydligen banken??!! Hmm?? Samt en resume över företagets utveckling över åren. Så med andra ord ska jag spendera några timmar på ordbajseri!

Om vi inte hörs mer idag så får jag önska dig en riktigt trevlig fredag och en härlig helg!

Kramar
Skolfoto

Imorse låg ett mail från Tess & Viktors lärare. Blev först lite orolig att det skulle stå nått tråkigt. Tess och Viktor har inte riktigt sköt sig den sista veckan. De lyssnar inte och gör inte som lärarinnan säger.

Som tur var va det inget tråkigt. Det var däremot några foton hon knäppt på barnen. Ett av dem fastnade jag för och tänkte visa er:Denna bild är tagen på eftermiddagen. Jag kan se det då alla barnen är svettiga samt att Viktor bär sina privata kläder. Som jag nämnt tidigare så duschar Viktor varje dag efter han sovit middag. Då tar han på sig kläder som han själv valt ut på morgonen (och detta kan ibland se väldigt lustigt ut).

♥♥♥ ♥♥♥

I tisdags kväll hade vi åter igen ett litet kalas för Tess. Det var ju då hennes riktiga födelsedag. Hennes önskemål om tårta var att det skulle finnas körsbär på den. Så det fick bli en glasstårta ifrån Swensens. Att hon bara åt körsbären ska jag komma ihåg till nästa år. Då ska hon få en burk inlagda körsbär istället för en dyr glasstårta!Njut av dagen!


Jeans i 35 graders värme?

Många skakar på huvudet när de ser mig iklädd tighta jeans.

Hur klarar jag av det? Är det inte väldigt varmt?

Det finns en hemlighet....Så länge man inte väljer att ha heltäckande skor så går det fin-fint. Oftast när jag bär jeans här i värmen så blir det flip-flop som pryder mina fötter. Man skulle nog kunna säga att 98% av alla skor jag bär är just Flip-flop. De få gångerna jag bär något annat så ska jag åka till Krabi och besöka någon inom den offentliga sektorn. Då måste man klä sig lite finare. Fråga mig inte varför men så är det och jag tar bara seden dit jag kommer.
 


Red shirt

Läste på aftonbladet.se
"Blod flyter på Bangkoks gator!"

Vad de än gör så förstora inte upp saken och skräm bort turisterna!

Då blir jag galen!


Vi har det så bra här nere i turistparadiset. Vi märker inte av demonstrationerna mer än TV och nyheter och små kommentarer bland lokalbefolkningen.

Igår gjorde Rödskjortorna nått som religöst sätt är skrämmande. Redan från 08.30 på morgonen kunde man donera blod på ett provisoriskt uppsatt center. Tanken var att samla ihop flera tusen liter blod. De fick ihop ungefär 300 liter. Detta blod samlades i 5 liters dunkar och tillsammans vandrade Rödskjortorna till regeringsbyggnanden. Där hälldes allt blod ut så att ministrarna tvingas vada i blod för att kunna gå hem från deras jobb. 
(samtliga bilder lånade från Bangkokpost)Allt gick tydligen väldigt bra. Inget bråk. Ungefär 2.000 poliser höll kontroll över situationen. Polisen hade talat om för Rödskjortorna att om de överträder gränsen och går in på regeringsområdet så tar de till våld.

Rödskjortorna fick hälla ut sitt blod och genomföra sin ritual. Därefter lämnade de området och "Städpersonalen" fick ta över och desinfektera området.

När ska Rödskjortorna ge upp?


Mina nya skor - Hot or Not??

Igår kom jag hem med ett par nya skor. Min man skrattade och började mer eller mindre sjunga "i mina gyllene skor" med Bröderna Herrey´s.

Nu blev jag helt ställd. Är det min smak det är fel på eller har mannen ingen aning om vad som är inne och vad som är ute???Vad tycker du? Hot or Not??


Min förlossningsberättelse för 5 år sedan

Ett stort grattis till min lilla prinsessa som idag fyller 5 år!Här kommer min förlossning:

För 5 år sedan vaknade jag klockan 07.30 på morgonen och trodde jag hade kissat på mig. Det var blött i trosan och fortsatte droppa på vägen till toaletten. Vattnet hade gått.

Eftersom det var första barnen så tog jag det lugnt. Alla säger att det tar jäääättelång tid för förstagångs föderskor. Jag tog en dusch och stressade inte. Vi ordnade med hundvakt och vi passade på att lämna in tvätten på vägen till sjukhuset.

Resan till sjukhuset tog för 5 år sedan ungefär 3 timmar. Efter 45 minuter så inser vi att våran övernattningsväska inte var med i bilen. Den stod kvar på våran garageuppfart. Jag tyckte vi skulle vända tillbaka och hämta den men det vägrade Stefan. Han sa att vi fixar det senare.

Ungefär halvvägs till sjukhuset fick jag otrolig lust på äppeljuice. Så Stefan fick stanna på bensinmacken men de hade tyvärr ingen. Vi fortsatte resan och jag började få fruktansvärt ont. Jag ville dock inte klaga och säga något till Stefan eftersom jag var rädd att jag typ bara var öppen 2 cm och hade 20 timmar kvar. Så jag höll tyst.

Stefan var noga med att fråga om värkarna och hur lång tid det var emellan dem. Till slut sa jag att jag inte visste, jag hade ju ont hela tiden. Jag började känna lite smått panik de sista 30 minuterna. Resan tog bara 2 1/2 timme och Stefan körde väl inte särskilt lagligt.

De sista 15 minuterna så satt jag och bet i säkerhetsbältet och sa att jag inte kan hålla mig längre. Bebisen är på väg!

När vi kom fram så körde Stefan mig hela vägen till ingången. Där kunde jag inte gå pga värkarna. Så en rullstol kom. Jag sa tydligt att jag ska föda NU. De sa, ja ja. Moment please. Jag sa: NO MOMENT PLEASE. IM HAVING THE BABY NOOOOW!

De tog mig snabbt upp till förlossningssalen. Sjuksköterskan frågade om värkar och jag sa att barnet är på väg nu. Jag kan inte hålla mig längre. Hon tittade och sa- OJ, du är helt öppen. Du ska ju ha barnent NU!

När Stefan kom ett par minuter senare så ser han min ena sko ligga vid ingången och den andra i korridoren. Han såg mig ligga på en säng som rullades in i förlossningssalen och sköterskan säger att jag ska föda nu. Problemet vara bara det att doktorn inte kommit ännu.

En mycket kort stund senare var doktorn där. Jag ville ha bedövning men han skrattade bara och sa att bebisen snart är ute. Det är försent för bedövningshjälp. Jag fick lägga mig på britsen och de la gröna operationsskynken över mig. Han var tydlig med att tala om vart jag fick ha mina händer och inte ha dem, då han desinfekterat ben och underliv (tror jag). Jag sket iallafall i vilket och vips så satt jag i squat-ställning (satt på huk) och dragit av mig alla operationsdukar och ett par krystar senare så låg en liten röd, slemig tjej på mitt bröst. Jag kommer ihåg att jag tycket hon var jätteklibbig och var lite chockad att det var en tjej. Jag var helt övertygad om att det skulle vara en kille. Jag hann oxå tänka nu förstörs mina kläder av slemmet. Jag hann inte byta till sjukhuskläderna,hahaha.

Klockan 11.35 på förmiddagen föddes Tess. Det tog alltså bara 4 timmar från att jag märkte att det var dags till Tess var ute. Det var inte långt ifrån att jag hade fött i bilen!

Tess fick inte ligga hos mig i många minuter före de kom och tog henne. Hennes värden var jättebra men kulturen är lite annorlunda här. De tog Tess till bebisrummet och där fick hon ligga i kuvös ett tag. Själv låg jag på britsen väldigt länge och syddes...urk.

Jag kommer ihåg att jag bad Stefan följa med till bebissalen för jag såg inte att de satt på något armband på hennes arm. Jag var rädd att hon skulle förväxlas med ett annat barn. Nu i efterhand skrattar jag gott åt det. Det fanns bara ett hårlöst barn som var vit-rosa. De andra barnen var chokladbruna och med hår man nästan kan fläta.

Efter att doktorn var klar med mig fick jag gå och titta på tösen för att jag ville få igång amningen. Därefter kom de och hämtade mig och tog mig till vårat rum. Vi fick ett eget privat rum där Stefan kunde bo oxå. 2 nätter stannade vi och sedan hade jag fått nog. Vi checkade ut oss själva och fick straffet när de halvvägs tillbaks till Krabi ringde från sjukhuset och berättade att vi måste komma tillbaka för Tess måste få en spruta. Så det var bara att vända tillbaka igen.

Att föda i Thailand skiljer sig självklart mycket från i Sverige. Här finns ingen syrgas och förlossningssätten är få. Informationen under graviditeten är mager men idag finns internet och jag läste väldigt mycket där. Jag hade världens goaste doktor som förlöst båda mina barn. Han svarade på alla mina frågor. Någon "utbildning" eller andningsövningar gick vi inte igenom. Jag frågade men doktorn skrattade och sa att det kommer sig naturligt när det väl gäller. Det gjorde det oxå :) 

Jag skulle aldrig föda på sjukhuset i Krabi. Däremot privatsjukhuset vi var på i Phuket har välutbildade läkare och förstaklassig service. Det var som att bo på ett hotell. Det går nästan åt andra hållet. Man måste vara tydlig med att informera personalen om att man vill ha sitt barn på sitt rum. Annars kommer de och hämtar barnet på eftermiddagen så att man ska få sova ostört. Vi ville självklart ha Tess hos oss!

Ikväll blir det lite mer kalas här hemma. Man fyller ju bara 5 år en gång :)

Grattis på födelsedagen min älsklingstjej Tess Dao!

 
Bild tagen midsommarafton 2005 i Sverige. Därav alla kläder ;)

Tess 5 års kalas

Igår firade vi Tess, som fyller 5 år imorgon. Hon hade sitt barnkalas på Nopparathara stranden och det blev ett mycket lyckat kalas.Jag är inte säker på hur många det var som kom men jag tror att det blev runt 25 barn med sina föräldrar. Alla blev mätta och belåtna av maten som bestod utav kycklingklubbor, korv på pinne, potatissallad, greksallad och sticky rice.

Det var perfekt väder och barnen kunde springa omkring och leka fritt. Vi vuxna kunde slappna av (inte jag då eftersom jag ville vara den perfekta mamman och fixa och dona).

Det var ett par höjdpunkter under kalaset. Enligt Tess så var det bästa att så många kompisar kom eftersom det innebär att hon fick jättemånga presenter. Det andra var tårtan (som min granne återigen var så snäll och gjorde).


Att hålla en gräddtårta intakt i 30+ grader är inte det lättaste. Det gick dock men en stor frysbox fyllde med is.

Den tredje höjdpunkten var fiskdammen som i år blev lite omgjord. Barnen fick fiska i poolen. Vi är den enda familjen som har fiskdamm på barnkalas och det är jättepopulärt :)Kalasandet höll på i 3 1/2 timme. Sedan gick solen ned och det blev beckmörkt. Tess har ännu inte hunnit leka med sina nya presenter då det var läggdags så snart vi kom hem. Det var en lycklig stor tjej som gick och la sig igårkväll.

Normala fall kommer alltid barnen in och väcker mig på morgonen. Imorse kom inte Tess så jag trodde hon sov. Så jag lät henne sova lite längre och när jag gick in för att väcka henne så var hon vaken. Då berättade hon att hon låg och väntade på att vi skulle komma in och sjunga för henne. Hon trodde det var hennes födelsedag idag. Söta tjejen. Imorgon är det stora 5-års dagen. Då blir det sång och frukost på sängen.

Fler bilder kommer imorgon :)
Campingen

Det var en trött mamma och en trött pappa som kom hem igår morse. Barnen lyckades sova hyffsat bra i tältet. Det var bara vi vuxna som låg och snurrade runt hela natten. Det var varmt i tältet!!

Campingen var väldigt lyckad. Barnen älskade det!

Vi slöt upp på eftermiddagen (de stora barnen var där hela dagen och började dagen med en vandring till campingplatsen och under dagen hade de lektioner i natur, renhållning osv) lagom till det var badning på schemat. Det var extremt lågt vatten när de skulle bada så de fick gå vääldigt långt för att kunna doppa sig.

Efter bad var det duschning och lite fri lek.Karaoke maskinen installerades så barnen skulle kunna sjunga och spexa. Vad karaoke har med camping att göra förstår jag inte men det är thailand.... Thailändare är tokiga i karaoke. Personligen avskyr jag karaoke!Sedan var det dags för barnen att återgå till sitt lag. De var indelade i grupp röd, grön, gul. Nu var det dags för att laga mat och det var matlagningstävling. Barnen lagade laxsmörgåsar, Lab gai (en spicy kycklingsalad) och tonfisksallad. Sedan skulle vi vuxna smaka och utse en vinnare.Det finns en regel som man inte ska bryta - Ät aldrig mat som tillagats utav barn! Det gjorde vi dock alla och det slutade med att alla blev magdåliga. Så toaletterna användes flitigt på morgonen... Jag och Stefan spenderade hela gårdagen mellan soffan och toan.... hehehe.

Att må dåligt och det är thai-toa är inte heller så kul...


Det här var dusch, toalett och handfaten för flickorna.

På kvällen var det lek och sång och dans. Barnen hade roligt.
Efter en sömnlös natt så var det en tidig morgon och jogging på stranden. Jag var fotograf och slapp springa :)

Det var m.a.o en lyckad camping!

Igårkväll hade vi staff-fest på restaurangen och om några timmar ska vi ha barnkalas för Tess. Jag får återkomma imorgon med lite fler bilder och uppdatering om helgen.

Kram på er alla!


Phuuu

Blogg fr mobil. Ligger i taltet o det ar omojligt att sova!! Rena bastun!!!

Dagen Camping

Imorse var det en förväntansfull tjej som vaknade. YES, idag är det camping med skolan, säger dottern.

Själv är jag inte lika exalterad. Jag tänker bara på hur varmt det kommer att vara i tältet. Funderar om jag ska montera ner aircondition och ta med som på bilden nedan:Igår var vi och hälsade på en till liten bebis. Det var Oy syster som fått en liten dotter. Samma dag som Oy lämnade sjukhuset så var det systern tur att förlösa sitt barn. Tyvärr har vi inte kunnat besöka dem fören nu då Viktor varit förkyld.


Flickan heter Johanna :) Japp, Johanna som Johanna på svenska :) Självklart har hon ett thainamn oxå men det var typ så här lååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååååångt så jag kunde inte memorera det.

När vi ändå var i deras lilla by så åkte vi och besökte Oy. Deras son heter inte Hafis utan det blev Risky som betyder Lucky på arabiska. Risky ser nu lite annorlunda ut sedan sist (förra veckans bilder). De har rakat hans hår. Detta görs antingen dag 3, 6 eller 9.Nu ska jag fixa lite frukt åt kidsen. Sedan hoppa in i duschen och fixa det sista inför campingen.


Barnrumsinredning

Jag har verkligen svårt att koncentrera mig på jobbet just nu. Alla mina tankar går till nya huset. Idag verkar jag vara inne på barnrumsinredning.

Kidsen kommer att få dela rum. Vi (läs Jag) har bestämt att de ska få ta Masterbedroom för det är störst och har som 2 rum i 1 rum. Hmm, det lät konstigt. När man kommer in rummet så är det ett stor rum till höger. Till vänster finns toalett med badkar och utanför detta så är det ett till litet rum som jag antar ska vara som en walkin-garderob.

Nu hade jag tänkt att walkin-garderobsutrymmet ska bli sängkammaren och den stora ytan lekhörnan.

Jag vill ha ett tema i deras rum. Hittade den här wallisväggen idag som jag tycker är rolig.Så kanske ett tema med rymden i lekhörnan? En färgklick på väggen. Det måste ju vara unisex. För hur kul vore det för Viktor att ta dit sina killkompisar och hela rummet är rosa och prinsessigt??

Jag hittade wallisen på barnlycka.se och de har även just nu en tävling för er som har en blogg!

Har du något speciellt tema i ditt barns rum??

Undrar  


Kommentar till kommentaren

Hahahaha det här inlägget kommer från min allra bästaste vän i gamla Hultet.Det är Annas kommentar till Hemma hos-inlägget:
Mig förvånar det inte att du har städerska, jag är forfarande förvånad över att du borstar tänderna själv :) :) :)

Anna, det förvånar mig oxå ;)

Kramis


Hemma hos

Ska jag berätta en liten hemlis??

Vi har skaffat en städerska. Hon kommer på onsdagar dvs en gång i veckan. Idag var det hennes fjärde gång. Hon kommer under dagen när vi är på jobbet/skolan och det är rena himmelriket att komma hem.

Redan när jag kör upp på uppfarten så ser jag att hon varit här. Hon sopar nämligen ute oxå (thailändare är väldigt noga med att sopa utanför huset).

När jag öppnar dörren möts jag utav en härligt fräsch nystädatlukt. Skorna står uppstaplade och jag skulle kunna äta direkt från golvet. T.o.m barnen lägger märket till det och har varje gång sagt- ohh vad fint det är här hemma.

Så dagen i ära (nu när det är nystädat) så bjuder jag på lite hemma hos bilder :)Jag fick en liten utmaning utav Tant Ulrika. Hur ser det ut bland schampo/tvål hyllan i duschen. Eftersom städerskan varit här idag så stod de fint uppradade.Det blev ingen strand idag. Vi åkte direkt hem. Så just nu sitter hon här brevid mig och det går saaaaaaaaaaaaaaaaaaakta och det blir mycket suddande...

Snart ska jag duka upp för middag. Det blir "Fried rice with chicken" som jag tog med hem från restaurangen.

Kram kram


Onsdag

Onsdag och 2 dagar kvar till kidsen ska campa med skolan.


(förra årets camping)

Det innebär att jag och Stefan oxå ska campa. Igår var jag och inhandlade ett till set med sovsäck och liggunderlag. Jag skrattade åt mig själv när jag stod och kände på de olika sovsäckarnas tjocklek. Det är ju inte så att man fryser direkt. Förra årets camping sov jag och Stefan ingenting! Vi hade ett litet 2-mannatält och Tess låg i mitten. (Viktor var för liten för att följa med samt att han inte gick på skolan då). Solen hade gassat på tältet så det var varmt som en bastu när vi skulle lägga oss.

I år fixar skolan tält som man får hyra till en billig peng. Jag har skrivit upp mig på ett stort tält! Imorgon måste jag fixa det viktigaste - marshmallows!! Det är vad Tess ser mest framemot :)

••  ••  ••  ••  ••

Idag bjuder jag på några bilder som jag tog i förra veckan. Tess fixade naglarna, rosa med blommor på. Då ville Viktor oxå få manikyr... Dock inga blommor eller rosa färger :)Jag tror det blir en sväng ner till stranden idag oxå. På onsdagar har Tess thailäxa och har jag tur så kan familjen hjälpa mig och göra läxan med henne.

••  ••  ••  ••  ••

Vet ni vad som dök upp med posten idag?? 2 paket!!!
 Det kändes som lilla julafton :)

Vad de innehöll får ni se senare för nu har internet börjat hänga sig.

Kram


Marken välsignad

Nu har de välsignat marken för vårat hus.

Det innebär att bygget kan påbörjas.

Är det någon som har några bra förslag på inspirations sidor på internet. Framför allt för kök och badrum. Vet du någon bra hemsida så berätta det gärna för mig!!! Alla tips är välkomna.

En annan sak. Vad är bäst. Ljust eller mörkt golv på nedervåningen? Det är öppen planlönsing så det kommer att vara samma golv överallt dvs i hall, vardagsrum, matplats och köket.

Det kommer inte att vara trägolv utan kakel, klinkers, granit eller stengolv.

Nu ska jag åka in till Krabi och handla saker till Tess kalas. Det blir picknick på stranden.

Kram


Inne i ett flyt

Vilken kanonbra start på en annars mycket trött morgon.

Igårkväll satt jag uppe och kollade på Oscarsgalan och sedan kunde jag inte somna. Låg och vred och vände på mig till 03.30 och det var omöjligt att somna. Man gör det inte lättare för sig själv genom att ligga och räkna hur många timmar det är kvar tills man måste kliva upp igen. Stressar sig själv.

Så det var en trött Sara som satte sig framför datorn imorse. Inte ens den nybryggda koppen kaffe tycktes hjälpa men när jag öppnade min mail och fann ett mail där jag är den lyckliga vinnaren i en tävling. Då fick jag energi igen :)

Jag har vunnit ett halsband från Love and be Proud. Det var Fia som hade tävlingen och JAG är vinnaren, tjoho!!!

Spana in halsbandetTack Fia och Tack Love and be Proud!!!


Sjuk helg

I fredags när jag hämtade upp Viktor på skolan så var han hängig och kändes lite varm. Jag var ändå fast beslutad att genomföra vår lilla utflykt med glassätande.

Han fick tre alternativ:

♦ Åka till stranden och äta glass.
♦ Åka till mammas restaurang och äta glass.
♦ Köpa med oss glass och äta hemma.

Han valde alternativ tre. När vi kom fram till affären så ville han inte följa med in (!!!! vilket han alltid vill annars) och när vi kom hem frågade han om han måste äta glassen? Han rörde varken mat, dryck eller glass på hela kvällen. Detta får nog tolkas som att han inte mådde bra.

I lördags hade han 39 graders feber och klagar på att han har ont i näsan. Han var m.a.o förkyld.

Så efter vi varit och skrivit på kontraktet på huset åkte vi till farbror doktorn och fick medicin. Han hade fått inflamation i hals och näsa. Han fick en 3 dagars antibiotika. Idag är han helt frisk igen och är på kindergarten.

♣ ♣ ♣ ♣

I lördags var Tess inne hos grannflickan och lekte på förmiddagen. Där hade det varit lite dramatiskt kvällen före. Deras 8 åriga dotter hade stått öga mot öga med en svart kobra i attackläge. Som tur var reagerade hon snabbt och föräldrarna kom ut. Nu är kobran i kobrahimlen! Där tycker jag alla kobror skulle vara. Är det något som skrämmer mig här i Thailand så är det ormarna. 

Det enda man kan göra för att skydda sig mot dessa små monster är:
1. Lära barnen från tidig ålder att ormar är j-ligt farliga och man absolut inte får gå nära dem. Ser man en orm ska man sakta gå baklänges och sedan meddela en vuxen.

2. Sköta sin trädgård. Klippa gräset regelbundet och behåll det riktigt kort samt inte ha för mycket växter i trädgården.

3. Husdjur i form av katt eller hund. I fallet ovan så var det hunden som gjorde flickan uppmärksam på ormen. 

♣ ♣ ♣ ♣


Igår vet jag inte vad som flög i våran dotter. I nästa vecka fyller hon 5 år och det kan man då verkligen inte tro när man ska gå in på våran toalett och möts utav detta:Tess skrev hon på väggen utanför badrummet. Viktors namn har hon börjat att skriva inne på deras rum. Hon kunde inte skriva mer för då stod något ivägen... 

Jag frågade varför hon gjort så men det visste hon självklart inte. Jag frågade vem som lärt henne dessa dumheter och hon svarade ingen. 

Har ditt barn gjort något liknande? Jag blev bara så paff. Hon har aldrig gjort det tidigare. Nu trodde jag hon var så pass stor och förståndig att hon inte skulle göra det.

Mina barn slutar aldrig att förvåna mig!


  


Amanda Egilson

Idag kom mitt efterlängtade armband!

Jag är såå nöjd och såå glad!! Det blev precis så fint som jag föreställde mig att det skulle vara.

Bilderna är inte rättvisa. Det är mycket finare i verkligheten.Amandas slogan "By Hand and Heart" stämmer verkligen.

Tusen tack Amanda!

Spana in hennes hemsida med fara för ett stort shoppingsug ;)


Betalat handpenningen!!

Igår var vi inne i Krabi och skrev på "pre-sale contract" och la första betalningen på vårt nya hus!!!

Jag känner mig så glad och livet leker.


Jag vet till 100% att den här känslan kommer att förintas utav ett avslag från banken, gällande lånet. Jag vet att vi kommer att få kämpa och ilskan och frustrationen kommer att ta ut sin rätt MEN jag vet att i slutändan kommer det att bli jättebra och lånet går igenom. Om det blir samma bank eller ny vet jag inte men det kommer att bli bra. Vi kommer att få vårat hus. Få och få, vi kommer att få äran att betala för huset,haha. Vägen dit kommer dock att vara bumpig.Just nu känns det SÅÅ bra. Jag gör inget annat än att planera i huset. Det enda som sätter stopp för planerandet är plånboken. Jag måste nog inse att jag inte kommer att få huset i det skick jag vill vid inflyttningstillfället. Jag måste nog redan nu sänka mina krav och inse att man får "bo in sig" och köpa saker efter hand. På nått sätt så är ju faktiskt det roligt oxå. För egentligen hur kul vore det att flytta in i ett helt perfekt och färdigt hem. Jag tror man skulle tycka det var tråkigt efter ett tag och man då hade börjat planera för nya förändringar. Jag tror aldrig att man är helt nöjd.

Det jag gör just nu är att planera inför kommande Singapore resa. Stefan ska åka dit på Sydost-asiens dykmässa med företaget. Jag ska följa med som lyxhustru dvs shoppa, äta gott och njuta. Jag skulle möjligtvis kunna hjälpa till och dela ut en och annan företagspenna, vid vår monter ;)

Så vad har dykmässan och Singapore för nått att göra med huset?? Jo i Singapore finns det 2 IKEA-varuhus!! Jag är helt övertygad om att jag kommer att behöva besöka båda två. Jag har redan börjat göra en inköpslista. Problemet är att jag inte kan ta med några stora saker så som möbler. Däremot så kommer väskan att fyllas med snygga och roliga textilier. IKEAs metervara är både prisvärda och fina tycker jag. Särskilt när man bor i ett land där de absolut inte har någon som helst smak när det kommer till tyger med motiv på. Utbudet är obefintligt! Visst, du kan få tag på det i tex Phuket eller Bangkok men då får du betala svindyra pengar för att det är importerat och designvara.


Nä, tacka vet jag IKEA. I ♥ IKEA!!!

I ♥ IKEA        I ♥ IKEA                    I ♥ IKEA                      I ♥ IKEA         I ♥ IKEA     I ♥ IKEA
                  I ♥ IKEA         I ♥ IKEA                  I ♥ IKEA             I ♥ IKEA   I ♥ IKEA                I ♥ IKEA                  I ♥ IKEA             I ♥ IKEA             I ♥ IKEA
Förvaring för hårspännen

Barnens hårspännen måste vara som en tändare. De byter ägare titt som tätt och när man väl behöver använda en så hittar man dem inte.

Jag tycker att Tess varje dag kommer hem med ett hårspänne eller gummiband mindre i håret. Sedan vips så har det tillkommit hårspännen i lådan.

Förra veckan blev jag trött på all oreda och gjorde en liten tavla åt henne så att hon lätt kan hitta och välja bland sina hårspännen.Jag tog vad jag hade hemma. En vit tavelram, som jag tog bort glaset och satte inslagningspapper på bakstycket. Sedan satte jag två rader med inslagnings snören och där sätter man fast hårspännena.

Min hårspännetavla är som sagt väldigt enkel man kan göra den mycket finare med tyg och tygsnören men Tess blev jätteglad och det är viktigast.

Nu ska den bara sättas upp på väggen i lagom höjd så Tess själv kan ta sina hårspännen.


Barnflickan har fått en son!

Jag måste ju visa upp några bilder från igår. Vår barnvakt har äntligen fått sin lilla son.

Så direkt efter skolan igår var det raka vägen hem och duscha barnen, sedan åka till affären och köpa kill-present och därefter vidare till sjukhuset i Krabi och besöka den söta lilla pojken Hafis.Tess & Viktor ser detta som sin lillebror eftersom hela familjen alltid är hemma hos oss när Oy jobbar. Tidigare kom de till oss 2 kvällar i veckan och hon tog med sig både man och son. Vi har inte träffat dem på nästan 1 månad. Viktor kramade om Oy och sa att han saknat henne. Oys svärmor var där oxå och hon pratade med så bred dialekt så jag fattade inte ett ord. Jag fick fråga Tess hela tiden vad hon sa,hahaha.

I April ska jag följa med Stefan och hans jobb till Singapore i 4 nätter. Då ska Tess & Viktor bo hemma hos Oy eller Ma & Pa. De längtar alla redan.


Gör mig glad!

Igårkväll var jag så trött, så trött. Jag gick och la mig klockan 21.00 och sov enda till 07.00 imorse. Då kom Viktor in och kramade mig och tyckte jag skulle kliva upp och göra frukost. Idag känner jag mig verkligen utvilad.

När jag kom till restaurangen imorse så hittade jag den här lappen i baren.Kan man få en bättre start på dagen?

Maken har åkt till Koh Lanta och kommer hem imorgon. Tess ska följa med sin dansk/thai-kompis hem efter skolan idag, för första gången. Tess har sätt framemot det hela veckan.

Jag vet inte riktigt vad jag och Viktor ska hitta på. Nått måste jag göra eftersom han är lite ledsen att inte han får följa med och leka hos kompisen. Just nu har jag helt idée torka. Tror ni det räcker med en glass efter skolan??

Kram & trevlig helg!


Bra thaimat för barnVad ska mina barn äta när de är i Thailand?

När man tänker på thaimatenförknippas den oftast med chili och att den är väldigt stark.

Den flesta maten innehåller chili och Thailändarna älskar sin chili. MEN det finns fortfarande en hel del rätter som man kan äta utan att den behöver vara stark.

Det finns en riktlinje i Thaimat. Vill man absolut inte ha stark mat så ska man undvika alla rätter med någon form av Curry. Dessa rätter är baserade på en currypaste som är mycket stark.

Vad många gör är att de beställer dessa rätter ändå och säger "Mai Phet" vilket betyder - Inte starkt. Sedan blir de besvikna när de får maten för den smakar inget annat än kokosmjölk. Det är själva currypasten som gör hela rätten och ger dess smak. 


Här kommer en kort lista på den perfekta maten för barn (eller den som inte vill ha stark mat):

* Fried chicken with cashew nuts
(Detta är Nr.1 storsäljaren i min restaurang)
* Springrolls stuffed with chicken and vegetables.
* Chicken satay with peanut sauce.
* Fried rice with chicken.
* Fried mixed vegetables and chicken in a sweet & sour sauce.
* Noodles, i alla dess former.


På tal om mat, nu är det lunchdags. Själv drar jag nog till Subway och inhandlar en rostbiffsmacka :)


Min personal & jag

Igår knäppte jag lite kort tillsammans med personalen på restaurang. Tyvärr så är inte alla människor kapabla att hantera en helt vanlig, enkel, automatisk kamera som man bara trycker på knappen och vipps så har man ett fint foto... Men efter lite fotoshop så ser det ok ut ändå :)
Här är jag med min personal. Totalt 16 thailändare och så Kock-Erik från Sverige. (Det saknas två stycken på fotot).

16 Thailändare = 16 Huvudvärk ;)


Världens goaste Anso!!!

 Vilka underbara människor det finns!!! Kolla in vad sötaste Anna har skickat till mig:Jag vet inte vad jag gjort för att förtjäna det. Vet bara att jag är så glad att jag hittat "Zero-Anna" i bloggvärlden! En otroligt rolig och rak tjej. Spana in hennes blogg HÄR!

♥♥♥ Tusen tack Anna ♥♥♥

♥♥♥ Tusen tack Anna ♥♥♥

♥♥♥ Tusen tack Anna ♥♥♥


Mår konstigt

Vaknade imorse och mådde konstigt. Svettas men ingen feber, huvudvärk och lätt illamående. Tess klagade igårkväll att hon mådde dåligt och ville kräkas men inget mer hände.

Så här känner jag mig just nu:Funderar på att åka hem och vila en stund.

Tjingeling


Försök förklara för en Thailändare hur -20 grader känns...

Har precis försökt förklara för 3 av min personal hur det känns med -20 grader.

Allt började med att de sa att de ville byta med Sverige just nu. Då skrattade jag och sa, nej det vill ni inte. Just nu är det väldigt mycket snö, is och kallt. JAAA vad roligt. NEEEJ det är inte så roligt som ni tror. Så började jag försöka få dem att förstå kylan. Jag började med vårat Heinekenkylskåp som är -3,7 grader.De stoppade in handen och tyckte det var okey. Därefter gick vi till glasskylen som är -18 grader. Så här kallt är det och lägg sedan till lite vind.

Då var det inte lika roligt längre. :)


(bild lånad från halkbana.nu)

Därefter kom vi in på bilkörning i snö och halt vägunderlag. Försökte förklara vad en halkbana är när man tar körkort. De tror sig förstå men det tro jag sannerligen inte att de gör. De klagar när det är 25 grader här under lågsäsongen,haha.


Isbitar


(bild lånad från http://tentakel.vr.se)

Är isbitarna i Thailand gjorda utav kranvatten?

Det finns 2 olika is-sorter i Thailand.

Den ena använder man för att kyla varor. Detta är den så kallade "ful-isen". Den används bara för detta och aldrig i dricksglaset.

Sedan finns det den "vanliga isen". Den som DU får när du är på en restaurang

Det är med andra ord inga problem att dricka din dryck, med isbitar i Thailand. Särskilt inte om restaurangen självmant lägger i is i din drink.

Thailändarna själva dricker inte kranvatten så de skulle inte göra isbitar utav kranvatten.


Wasabi-nötter

Imorse vaknade jag och hörde barnen spotta och frästa och viskade mellan varandra. Jag går ut i vardagsrummet och hittar dem i soffan med de märkligaste grimaserna man kan tänka sig. 

Det visade sig att de varit och nallat i påsen med Wasabi-nötter. De trodde det var vanliga nötter men ack så fel de hade. HAHAHAHA nu har de nog lärt sig att man inte ska gå i mammas & pappas skåp och nalla utan att fråga först :)♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Igårkväll fick jag den glada nyheten att jag vunnit ett halsband hos Melwinsmamma. Nu ska jag bara bestämma mig för vilket tema och budskap halsbandet ska ha. Spännande! Tack Melwinsmamma :)

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Nu ska jag värma på maten sedan igår. Gjorde en enkel köttfärsgratäng och det blev halva gratängen kvar. Den blev så god så jag äter den gärna idag igen.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Imorgon är det skola igen. Dags att återgå till jobbet efter 3 dagar här hemma. Har varit en lugn och härlig helg (och måndag) med hela familjen. Det är skönt att ha maken hemma. Första tecknet på att säsongen börjar trapp av.

♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦♦

Nä, nu var det maten som kallade...

Kram


RSS 2.0