Viktors immunförsvar

Min lilla Viktor som nu går under namnet Pricken. Han har då klippkort hos Farbror Doktorn. Jag har aldrig sprungit så mycket hos doktorn som jag gör just nu. Viktor har inte problem med att han blir sjuk utan att han får infektioner i sår stup i kvarten.

Igår var vi åter hos doktorn efter avslutad antibiotika kur utan resultat. Den här gången skickade han oss vidare till en ögonspecialist inne i Krabi. Han har bara öppet på kvällarna så efter middagen igårkväll hoppade jag och Viktor in i bilen.

Det visar sig att Viktor har problem med immunförsvaret. Ca 5% utav alla barn får ett försenat immunförsvar och Viktor är en utav dessa.

Den här värmen i kombination med hög luftfuktighet är paradiset för bakterier. Så trots att han duschar 3 gånger om dagen så blir minsta lilla sår infekterat.

Jag har flera gånger ignorerat infektionerna och tänkt att det går över utav sig själv men det förvärrar bara saken. Vad som då sker är att infektionen sprider sig i kroppen och nya sår bara dyker upp här och där på kroppen. Kommer ni ihåg den här bilden?Nu är det ögat som har spökat i 2 månader. Så här ser hans öga ut just nu.Om inte den här medicinen hjälper behöver doktorn drenera ögat. Viktor är ordinerad att äta sin medicin, duscha 3 gånger om dagen, tvätta händerna nogrannt samt äta fisk och grönsaker.

Så nu behöver jag tips från er på de bästa grönsakerna jag ska "tvinga i " min son och säg nu inte broccoli :)


Kommentarer
Postat av: Carina

Men stackars Viktor, jag hoppas verkligen att han blir bättre snart. Tror inte att det funkar med att "tvinga i" dom saker att äta som dom inte tycker om då blir det nog bara värre. En sak som kan försöka är att smyga in grönskar och fisk om det nu är det han inte tycker om genom att göra det i andra former, som t.ex finhacka det hela och "gömma" alla nyttigheter i maten.Kram till er alla

Carina

2011-05-12 @ 07:39:19
Postat av: Ulrika

Hej!Stackars Viktor, vad jobbigt för honom med alla dessa infektioner. Förutom grönsaksstavar då av typ morot/gurka/paprika så "gömmer" jag grönsaker i maten. Rivna morötter i pannkakorna och köttfärssåsen. Brukar även röra ner fryst hackad spenat i köttfärssåsen . Kan du inte testa att göra färgglada soppor och mixa dem helt släta. En annan soppa barnen gillar är köttfärssoppa med rivna morötter och potatis eller pasta i. Hoppas han blir bättre snart. Kram Ukki

2011-05-12 @ 08:09:29
URL: http://ulerila.blogspot.com
Postat av: Magdalena Thour

Jag skulle nog ge han mycket rotfrukter

2011-05-12 @ 08:21:50
Postat av: Therese

Åhh lilla killen - lider med honom och alla infektioner.. Kan bara tipsa om att min son älskar när jag skär grönsaker eller frukt i stavar/bitar. Sen så lägger jag dessa i en fin skål och han äter det som små mumsbitar - bara ett litet tips.. Kramar

2011-05-12 @ 09:32:35
URL: http://smastadensvardagsliv.blogspot.com
Postat av: lolla

meeeen usch stackars Viktor och dig för jag förstår att du lider med honom.

som ed redan skrivit ovan är klyftor eller stavar av grönsaker ett bta tips eller smyga ner lite grönsaker i annan mat.

Hoppas verkligen det ornar sig med medicin och kost.

kram på er Lolla

och tack så hemskt mycket för din goa söta kommen atr hos mig

2011-05-12 @ 09:53:22
URL: http://lollashus.blogg.se/
Postat av: Anna

Nämmen stackars Viktor...fy va jobbigt det måste vara....

ALltså en lösning måste väl vara att flytta typ till ett kallare land...men antar att det inte är en lösning :-)

Kram stumpis...

2011-05-12 @ 17:00:51
URL: http://spattanjansson.blogg.se/
Postat av: Li

åh, det gör lite ont i hjärtat att läsa detta inlägg och se bilderna =O(

hoppas ordinationerna hjälper honom att må/bli bättre!

2011-05-12 @ 18:38:34
URL: http://li-mitt-liv.blogspot.com
Postat av: Mia

Stackars stackars Viktor :(

Har dock inte några direkta tips då Julia är inte heller så bra med grönsaker, hon äter bara vissa :)

Kanske fixa grönsaker att de ser roligare ut att äta, skär dem på ett visst sätt eller annorlunda uppläggning? Hoppas han blir bättre snart.

2011-05-12 @ 20:23:17
URL: http://miaojulia.blogg.se/
Postat av: christina

Blanda i brocoli, morot eller blomkål i potatismos. Grönt potatismos kan vara spännande om man säger det är dinosariemos, det oranga blir tigermos.

Lycka till

2011-05-12 @ 21:09:00
Postat av: malin nihlberg

Stackars Viktor! Stackars dig - man lider ju och blir så frustrerad när de blir sjuka. Grönsaker? Jag brukar göra en barntortilla som består av 5 ägg, 2,5 dl mjöl, 6 dl mjölk/grädde, lite salt och så finriver jag ner morötter i smeten (och potatis) häller upp i smörad form skjuts in i ugnen 25 minute. Så lurar jag i mina matvägrare grönsaker och ägg;-) Hoppas infektionen ger med sig! kram

2011-05-13 @ 23:35:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
ass="nav">
RSS 2.0